Читај ми!

Дипломате играју фудбал за децу на Ади Циганлији

Хуманитари турнир "Дипломате за децу" отворен је на фудбалским теренима "ФК 011" на Ади Циганлији. На турниру учествује 16 тимова дипломатских представништава у Србији и државних институција Србије, а сав приход прикупљен од котизације и добровољних прилога ове године биће уступљен удружењу "НУРДОР" које пружа медицинску и психолошку помоц́ деци оболелој од рака и њиховим родитељима.

У оквиру турнира се одржава и аукција у добротворне сврхе, а главни предмет аукције је дрес капитена српске кошаркашке репрезентације Богдана Богдановића.

Амбасадор Словачке у Србији Федор Росоха истакао је хуманитарну димензију овог турнира.

"Други пут се турнир организује у оквиру европске недеље спорта. Важна је хуманитарна димензија овог турнира. Ове године ће све донације бити упућене Нурдору", рекао је Росоха.

Он је подсетио на иницијатора овог турнира, дипломату Михаља Хрушика, трагично преминулог прошле године, чије име носи трофеј намењен победнику турнира.

Росоха се захвалио се делегацији ЕУ у Србији и олимпијском комитету Србије на подршци турниру.

Заменица шефа делегације ЕУ у Србији Пламена Халачева подсетила је да ће дресови спортиста бити доступни за аукцију током целе европске недеље мобилности, до 30. септембра.

Она је искористила прилику да се захвали учесницима и посетиоцима турнира.

"Хвала вам што сте дошли, хајде да играмо и победимо за децу са потребама", рекла је Халачева.

Турнир је отворила српска кошаркашица Соња Васић која је том приликом пожелела добродошлицу учесницима у име Олимпијског комитета Србије.

"Велика ми је част да вам пожелим добродошлицу у име Олимпијског комитета Србије, и да вам се захвалим што учествујете у овом сјајном догађају", рекла је Васић.

Она је истакла да је ово први пут да Олимпијски комитет Србије учествује у организацији овог турнира, заједно да делегацијом ЕУ у Србији и амбасадом Словачке.

Васић је подсетила да су у оквиру турнира организоване и радионице за децу.

четвртак, 22. фебруар 2024.
12° C

Коментари

Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Браво, доста је безобразлука
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
medicinsko nasilje
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво