Читај ми!

Прелепа ноћ за српско рвање у Београду – Злато Мићића, бронза Цаболова и две олимпијске визе

Репрезентативац Србије Стеван Мићић освојио је златну медаљу на Светском првенству у рвању у Београду победом над Јапанцем Руијем Хигучијем од 7:4 у категорији до 57 килограма слободним стилом. Рус у саставу Србије Хетик Цаболов је победом над Азербејџанцем Тураном Бајрамовим од 6:4 у категорији до 74 килограма слободним стилом освојио бронзу, самим тим још један члан наше селекције са олимпијском визом.

После изборене олимпијске визе победом у полуфиналу, Стеван Мићић у Париз наредне године иде као светски шампион. 

Мићић је после почетног одмеравања снага својио је прва два поена на половини прве рунде. Хигучи му је узвратио у последњим секундама тог периода.

Јапанац је боље отворио наредну рунду преокретом на 4:2, али му је Мићић узвратио. Одличан напад српског рвача у последњем минуту друге рунде донео му је предност од 6:4. Врло важан моменат десио се на четири секунде до краја друге рунде, Хигучи је тражио челенџ. Није преиначена судијска одлука и самим тим је Мићић добио додатни бод, који му је дефинитивно донео злато.

Ово је прво злато за Србију у слободном стилу. До њега је дошао на импресиван начин. У четвртфиналу био је бољи од актуелног олимпијског шампиона Руса Угуева (9:7), а у полуфиналу је савладао и актуелног светског првака Абакартова (6:2) из Албаније.

На тај велики успех се надовезао Рус у редовима Србије Хетик Цаболов. Победом 6:4 над Азербејџанцем Тураном Бајрамовим постао је други рвач наше земље са местом у Паризу 2024. године.

Цаболов је искористио неискуство младог ривала и у финалу дошао до победе, самим тим бронзане медаље и шесте медаље за Србију у слободном стилу, укупно 108. на великим такмичењима.

Уз Мићића и Цаболова, српски олимпијски тим у Паризу у овом тренутку броји 31 члана.

После слободног стила, наредних дана крећу борбе у грчко-римском стилу.

петак, 14. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије