Читај ми!

Свечано отворено Светско првенство у рвању у "Београдској арени"

Светско првенство у рвању званично је отворено у београдској "Арени" и трајаће до 14. септембра.

Учешће на светском шамионату узеће 1.150 такмичара из 99 земаља. Србија ће имати 20 представника. Пет такмичарки у женском рвању, пет рвача у слободном и 10 бораца у грчко-римском стилу.

Турнир у Београду је први од шест за обезбеђивање визе за Олимпијске игре у Паризу следећег лета и због тога шампионат има посебну тежину.

Министар спорта Зоран Гајић рекао је на церемонији отварања да Србија сигурно нешто добро ради када се Светско првенство другу годину заредом одржава у Београду.

"Велика ми је част да вас у име државе Србије поздравим данас на отварању Светског првенства у рвању. Желим да се захвалим Светској рвачкој федерацији на поново указаном поверењу, али и да похвалим сјајан рад Рвачког савеза Србије чији је углед у свету путоказ за многе друге спортове. Ово такмичење довело је неколико хиљада такмичара, медија и навијача у Београд", истакао је Гајић и додао да је сигуран да ће српска престоница као и десетине пута у претходним годинама, бити прави домаћин и ослонац свима.

"Публика ће у наредним данима имати прилику да прати крем овог спорта и зато их позивам на борилишта. Држава Србија са друге стране константно ради на побољшању спортске инфрастурктуре, као и на градњи и обнови хала и стадиона", констатовао је Гајић.

Председник Рвачког савеза Србије Жељко Трајковић истакао је да је поносан што се Светски шампионат по други пут заредом одржава у Београду.

"Србија је земља са богатом спортском традицијом и има дугу и славну историју у рвању. Из тог разлога сам срећан што смо добили прилику да у Београду одржимо прве квалификационе мечеве за Олимпијске игре у Паризу 2024. године", изјавио је Трајковић и додао да овај шампионат није само такмичарски догађај.

"Ово је прилика да покажемо лепоту наше земље и нашу способност да организујемо међународне манифестације. У данима пред нама свим рвачима желим пуно успеха, да се боре поштено и храбро за себе али и за своју земљу. Њихова посвећеност овом спорту је инсиприација за све нас", истакао је Трајковић.

Председник Светске рвачке федерације Ненад Лаловић истакао је да је поносан што се најбољи светски рвачи данас налазе управо у Београду.

"Драго ми је да је Србија поново добила прилику да се покаже у организацији великих међународних догађаја. Због тога бих да се захвалим Рвачком савезу Србије који је уложио велики труд да се овај догађај организује. Пожелео бих свим такмичарима срећу и подсетио их на правила фер-плеја по којима је рвање као спорт већ познато", закључио је Лаловић.

петак, 19. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару