Читај ми!

Отворено Светско првенство у веслању у Београду, шесторо српских такмичара јуре визе за Париз

У Београду је отворено Светско првенство у веслању, а церемонија је одржана на Ади Циганлији.

Такмичење најбољих веслача планете отворио је Жан Кристоф Роланд, председник Светске веслачке федерације.

Гостима и спортистима су се обратили и Зоран Јовановић, директор предузећа "СП у веслању 2023" и Зоран Гајић, министар спорта у Влади Републике Србије.

Свечаној церемонији отварања присуствовали су Дејан Бојовић, саветник министра спорта, Јован Кнежевић, шеф кабинета министра спорта, Давор Штефанек, председник Спортског савеза Србије, Горан Маринковић, генерални секретар ССС, Душан Ковачевић, председник ИО Веслачког савеза Србије, представници Светске веслачке федерације, спортисти, предтавници земаља учесница.

Пошто је Жан Кристоф Роланд свечано отворио Светско првенство уследио је величанствени петоминутни ватромет, којим је и завршена свечана церемонија отварања шампионата у веслању.

Србију ће на Светском првенству представљати Јована Арсић и Николај Пименов у скифу, двојац Мартин Мачковић – Милош Васић и дубл скул Александар Беђик – Александар Филиповић.

Светско првенство је уједно и квалификационо за Олимпијске игре у Паризу, па ће у скифу пласман обезбедити по 9 најуспешнијих у обе конкуренције, а у двојцу и дубл скулу по 11 најбољих у обе конкуренције.

На првенству у Београду учествоваће више од 1.600 учесника из 73 земље чланице Светског веслања.

субота, 25. мај 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије