Изабрани председници спортских комисија ОКС

На предлог председника Олимпијског комитета Србије (ОКС) Владе Дивца у Олимпијској кући Председништво ОКС изабрало је председнике спортских комисија који ће на следећој седници предложити остале чланове тела на чијем се челу налазе.

За председника Програмске комисије ОКС изабран је Небојша Илић, на челу Комисије за финансијско пословање биће Иван Тодоров, док ће Велибор Совровић водити Комисију за маркетинг.

За председнике осталих комисија нашег националног олимпијског комитета изабрани су: Божана Остојић (Спорт и околина), Зоран Ћендић (Фер плеј), Дејан Симић (Правно-статутарна питања), Милена Рељин (Жене и спорт), Марко Стојановић (Култура и олимпијско образовање), Предраг Манојловић (Сарадња са европским спортским институцијама), док ће челни човек Комисије за информисање и здравство бити именован на следећој седници Председништва.

Генерални секретар ОКС Ђорђе Вишацки навео је на конференцији за новинаре да је Председништво расправљало и о наступу и току припрема домаћих спортиста за Медитеранске игре у Пескари и Европски олимпијски фестивал младих (ЕЈОФ) у Тампереу - спортске догађаје за које су већ послате прелиминарне пријаве наших такмичара.

Члан Председништва Велибор Совровић истакао је да се ОКС суочава са великим финансијским проблемима и да ће бити веома тешко обезбедити средства за учешће спортиста на тим манифестацијама.

"Буџет нам је 'скресан' за 50 одсто, односно са 160 на 80 милиона динара. До новца за припреме и учешће биће веома тешко доћи, пошто су велике компаније одавно усвојиле буџете за ову годину", нагласио је Совровић.

Како је додао, 230 спортиста, од којих је 31 учесник Олимпијских игара у Пекингу, изразило је жељу да се такмичи на Медитеранским играма у Пескари, а предвиђено је да Србију на ЕЈОФ-у представља 99 такмичара.

"То је велики задатак за ОКС. Надам се да ћемо, у сарадњи са Министарством за омладину и спорт, изнаћи могућност да превазиђемо тешкоће и да ћемо, у складу са реалношћу ситуације, успети да пошаљемо екипу на та значајна међународна такмичења", закључио је Совровић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара