Џивџан, Цврле и Срба добили највише гласова

Око 50.000 посетилаца сајта Универзијаде у Београду гласало је за предлог имена врапца маскоте те спортске манифестације, а у финале су ушла имена Џивџан, Цврле и Срба.

Име Џивџан добило је 12.376 гласова, Цврле 12.204, Срба 11.323 гласа, а коначну одлуку донеће 13.000 волонтера који ће изабрати једно од три имена која су на сајту добила највише гласова.

Гласање волонтера биће закључено 29. марта, у поноћ.

Предузеће "УБ 2009" раније је најавило да ће се подаци грађана, који су електронском поштом или писмима, предложили победничко име, наћи у специјалном бубњу из кога ће, путем јавног извлачења, бити извучен "кум".

Име, као и кум маскоте биће познати 30. марта на специјалном јавном извлачењу, а 1. априла обавиће се и "даривање" кума.

Аутор спортски обученог врапца - нове маскоте Универзијаде 2009. је Никола Лехоцки који је победио на конкурсу.

Врабац носи белу мајицу са логом Универзијаде и црвено-плави качкет, што представља боје Србије, док боје пера на крилу - плава, жута, црна, зелена и црвена, представљају боје континената.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара