Читај ми!

Абасов обезбедио медаљу на Европским играма и изборио наступ на Олимпијским играма

Српски репрезентативац у боксу Вахид Абасов обезбедио је медаљу на Европским играма у Kракову, као и норму за наступ на предстојећим Олимпијским играма у Паризу 2024. године, саопштио је Олимпијски комитет Србије.

Абасов је на Европским играма у Kракову обезбедио најмање бронзану медаљу, пошто је у четвртфиналу победио Гургена Мадојана из Јерменије у категорији до 71 килограм резултатом 4:1.

Абасов ће у полуфиналу 30. јуна од 20.00 боксовати против Макана-Вие Траореа из Француске.

Ово је друга олимпијска норма за српски бокс уочи Олимпијских игара у Паризу.

"Остварили смо свој циљ, освојили смо лиценцу за одлазак на Олимпијске игре, самим тим смо узели медаљу. После европске и светске медаље које смо освојили у боксу, стигао је ред да се квалификујемо и на Олимпијске игре. Надам се да нећемо стати на овом кораку, да ћемо отићи корак даље, очекујем пласман у финале и наравно одлазак на Олимпијске игре и освајање медаље", рекао је селектор мушке боксерске репрезентације Милан Пиперски.

Раније Наталија Шадрина обезбедила је медаљу на Европским играма и норму за ОИ 2024. у категорији до 60 килограма, пошто је у четвртфиналу победила хрватску такмичарку Сару Берам.

"До краја нисам схватила шта се десило, у шоку сам. Велика ми је част што представљам Србију на овом такмичењу, много сам срећна што ми се указала та прилика, за ово сам се спремала годинама. Нисам још у потпуности свесна шта сам успела да постигнем овде, али очекују ме још полуфинале и финале, тако да идемо даље истим темпом", изјавила је Шадрина.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се