Читај ми!

Српски рвачи освојили 16 медаља у Поречу

Српски рвачи и рвачице остварили су изванредне резултате на Трофеју Јадрана 2023 који је одржан у Поречу. У мушкој и женској конкуренцији у категоријама јуниора и кадета, освојено је чак 16 медаља, од чега осам златних, што је још једна потврда врхунског стручног рада у Рвачком савезу Србије.

Посебно успешна била је наша женска селекција до 20 година која је, у изузетно јакој конкуренцији девет репрезентација, екипно заузела прво место.

Златне медаље освојиле су Маша Перовић, Милица Секуловић, Јана Петровић и Евелин Уљхеи, сребром се окитила Јована Радивојевић, а до бронзе је стигла Емилија Јаковљевић. И у конкуренцији кадеткиња Србији је екипно припало треће место, након што су Ивана Гајић и Милица Секуловић освојиле злато, а Евелин Уљхеи сребрно одличје.

“Очекивали смо добро рвање, али овог пута наше девојке превазишле су себе. Квалитетно и планирано се радило и то је дало резултат. Бити први на једном овако јаком турниру испред осам земаља које су много дуже у програму рада са девојкама, даје нам велике наде за предстојећа европска првенства за кадеткиње и јуниорке. И женска и мушка селекција имале су одличне мечеве и заиста не морамо да бринемо за будућност српског рвања”, рекао је Далибор Перовић, тренер наших рвачица.

У мушкој конкуренцији, шест одличја освојили су српски кадети. Огњен Тодосијевић и Стева Којић били су на највишем степенику победничког постоља, доку су Филип Тричковић, Роланд Варга, Лазар Дедић и Залан Пек, освојили бронзе. Код јуниора, бронзани је био Антал Вамош.

Кадетско Европско првенство на програм је од 12. до 19. јуна, док ће се јуниорски континентални шампионат одржати од 26. јуна до 2. јула.

недеља, 24. септембар 2023.
15° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"