Читај ми!

Аруновићева и Микец у Лими погодили ново злато

Други дан Светског купа у Лими донео је Србији другу медаљу на турниру, поново златну Зорана Аруновић и Дамир Микец освојили су прво место у такмичењу микс парова ваздушним пиштољем.

Микец је јуче изборио злато у појединачној конкуренцији. Аруновићева се у четвртак није такмичила, јер је дан уочи почетка СК, због тровања храном, завршила у болници.

Ипак, успела је да се опорави, спреми да изађе на ватрену линију и дала равноправан допринос новом успеху српског тима.

Микс Аруновић/Микец је ове године, на сваком такмичењу, освојио медаљу. На првом Светском купу у Каиру, стигли су до сребра, а недавно у Талину поново постали прваци Европе.

Медаља у Лими је осма за трофејни тандем у Светским куповима (три злата, три сребра и две бронзе).

У најави Светског купа, навели смо да је турнир у Перуу прва прилика српских стрелаца да ове године одмере снаге са такмичарима из светске велесиле, Кине. У четвртак је Микец до појединачног злата дошао победом над Кинезом Боуеном Жангом у мечу за прво место.

Дуел за злато у такмичењу микс парова је био нови српско-кинески дерби. Уз српски микс у меч за најсјајније одличје пласирао се тим из Кине у коме су били Боуен Жанг, освајач појединачног сребра у четвртак, и Рабксин Ђианг, која је у појединачном такмичењу дама освојила злато а 2021. у Токију олимпијско злато у миксу.

Кинески тим је сјајно отворио меч. У почетку је гађао практично без грешке и стекао четири поена предности (6:2, 8:4).

Србија је, изједначила на 8:8, па на 11:11. После 12. серије даматичног меча, српски тандем је први пут повео – 13:11, па потом дуплирао предност на 15:11.

Кинези су смањили на 13:15. Ипак, у напетој завршници када су одлучивали јачи живци, наш тим је био сигурнији, добио је наредну серију за тријумф од 17:13 и за експлозију радости српских стрелаца.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара