Почиње првенство света у клизању

У Лос Анђелесу ће од 24.до 29. марта бити одржано првенство света у уметничком клизању, које ће окупити 216 клизача из 52 земље, међу којима ће први пут наступити такмичари из Црне Горе, Бразила и Ирске.

У конкуренцији жена, Јапанка Мао Асада имаће тежак задатак да одбрани титулу од јужнокорејске такмичарке Ју На Ким, Канађанке Џони Рошет и европске вицешампионке Италијанке Каролине Костнер. Шансе за освајање златне медаље има и друга јапанска клизачица Мики Андо, једина клизачиоца данашњице која успешно изводи четвороструке скокове. У конкуренцији је и актуелна европска шампионка Финкиња Лаура Леписто.

Код мушкараца, Американци превођени Џеремијем Еботом и Иваном Лајсачеком биће озбиљни претенденти на светски трон, а главна европска "претња" биће им актуелни шампион Старог континента Француз Брајан Жубер.

У конкуренцији парова титулу бране Немци Алиона Савчеко и Робин Солкови, док ће се велика борба за светски примат код плесних парова водити између актуелних европских шампиона Руса Јане Кохлове и Сергеја Новицког и домаћег пара Тенит Белбин и Бенџамин Агосто.

Браниоци титуле Французи Изабел Делобел и Оливије Шенфелдер одустали су од такмичења, пошто се Делобелова још није опоравила од операције рамена, због које је француски пар пропустио и овогодишњи европски шампионат у Хелсинкију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара