Каратисти тзв. репрезентације Косова не учествују на ЕП у Шпанији

Каратисти тзв. репрезентације Косова не могу да учествује на Европском првенству у шпанској Гвадалахари, саопштио је тзв. Олимпијски савез Косова (КОЦ), преносе медији у Приштини. Шпанија је једна од пет земаља Европске уније која не признаје једнострано проглашену независност Косова.

Каратисти тзв. репрезентације Косова не учествују на ЕП у Шпанији Каратисти тзв. репрезентације Косова не учествују на ЕП у Шпанији

КОЦ је реаговао на одлуку Шпаније, која је одбила захтев тзв. Карате савеза Косова да се на Европском првенству појаве са државним симболима.

"КОЦ са великом забринутошћу доживљава дискриминацију косовских спортиста од стране држава које и даље мешају спорт и политику. Због непризнавања наше државе, нашој карате репрезентацији није дозвољено да се равноправно такмичи са осталим такмичарима на ЕП. Они су од организатора ЕП обавештени да локалне власти нису дозволиле истицање наших државних обележја", наводи се у саопштењу КОЦ и додаје да је о свему обавештен Међународни олимпијски комитет.

ЕП у каратеу ће бити одржано од 22. до 26. марта.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво