Тајгер Вудс: Био сам неверан, жао ми је

Најбољи голфер света Тајгер Вудс извинио се због љубавних афера и рекао да није сигуран када ће се вратити такмичењима.

"Био сам неверан, имао сам афере. Варао сам. Оно што сам урадио је неприхватљиво. Веома ми је жао због неодговорног и себичног понашања. Престао сам да поштујем правила у која сам веровао, мислио сам да могу да се извучем шта год да урадим", рекао је Вудс у првом обраћању медијима после три месеца, у седишту Удружења професионалних голфера (ПГА) на Флориди.

"Напорно сам тренирао и мислио сам да заслужујем да искористим све што могу... Убедио сам себе да не морам да поштујем правила. Погрешио сам, био сам непромишљен", додао је Вудс. Он је 27. новембра прошле године слупао аутомобил испред своје куће на Флориди, а медији су навели да га је пре тога супруга Елин Нордгрен ударила, јер је сазнала за његове љубавне афере.

"Елин ме тада није ударила, она ме никада није ударила. Она се са великим достојанством носила са овом ситуацијом. Али, рекла ми је да не прихвата извињење речима, већ да жели да јој поступцима покажем да ми је жао", рекао је он и истакао да никада није било насиља у његовој породици.

Вудс се посебно извинио породици, родитељима и сарадницима због скандала који је нарушио његову репутацију породичног човека. Он је истакао да никада није користио дрогу и да су те оптужбе "потпуно лажне".  Рекао је да планира да се врати такмичењима, али да није сигуран када ће то бити.

"Планирам да се једног дана вратим такмичењу. Али не знам када. Можда ове године. Када се вратим, имаћу више поштовања", рекао је Вудс.  Вудс је причао више од 13 минута пред око 40 људи, међу којима је била његова мајка Калтида Вудс. Када је завршио говор загрилили су се, а она му је шапнула да је поносна на њега.  "Поносна сам на тебе. Мама ће увек бити ту за тебе, волим те", рекла је она.

Од медија су били присутни Ројтерс, Асошиејтед прес и телевизијска станица Блумберг, а само једна камера снимала је догађај, који су преко сателита преузимале остале телевизијске станице. Вудс је раније затражио од Удружења новинара САД који прате голф да изаберу своје представнике.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара