Српске боксерке Шиљковић и Матовић у осмини финала СП, Зекић заустављена

Српске боксерке Снежана Шиљковић и Милена Матовић пласирале су се у осмину финала Светског првенства у Њу Делхију. Јелена Зекић, у категорији до 54 килограма, после велике борбе поражена је од натурализоване Италијанке Олене Савчук са 5:0.

Снежана Шиљковић је у категорији до 48 килограма савладала Гунел Рахимову из Азербејџана, једногласно 5:0 и следи јој дуел против Фарзоне Фозилове из Узбекистана.

"Задовољна сам, мислим да сам била доста убедљива и заслужено победила. Следи Узбекистанка са којом сам спаринговала овде и надам се најбољем", изјавила је Шиљковић.

Велику победу у категорији до 66 килограма остварила је Милена Матовић која је после изгубљене прве рунде преокренула против Семе Ћалискијан из Турске са 5:0, бронзане са претходног шампионата света у Истанбулу.

"Сачекала сам свој тренутак, кренула сам жестоко после изгубљене рунде и мислим да заслужено идем даље", рекла је Матовићева, коју у наредној рунди чека Кинескиња Јанг Ли.

Јелена Зекић, у категорији до 54 килограма, после велике борбе поражена је од натурализоване Италијанке Олене Савчук са 5:0.

"Не могу да будем задовољна, пре свега судијским критеријумом, мада је ривалка веома искусна и квалитетна. Прошле године била сам близу медаље, а сада се окрећем Европским играма и квалификацијама за Париз", рекла је Зекић.

Селектор боксерки Марко Тубић истакао је да са учинком 5:1, упркос поразу Зекићеве, морамо да будемо задовољни досадашњим учинком на шампионату.

"Зекићева није имала дан, а ривалка је такође квалитетна. Са друге стране Шиљковић и Матовић су се сјајно бориле и заслужено прошле даље. Остаје још Јелена Јанићијевић да изађе у ринг, њен меч је 21. марта. Дан раније Сара Ћирковић боксује за четвртфинале, чекамо распоред и надамо се најбољем", закључио је Тубић.

четвртак, 28. септембар 2023.
26° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"