Микец о европском злату: Рекао сам "Саћу да те поломим", прорадио ми је инат

Најбољи српски стрелац Дамир Микец гостовао је у "Јутарњем програму" РТС-а по повратку са Европског првенства у Талину, одакле се вратио са три медаље, два злата и бронзом.

Микец је на врхунцу каријере, о чему сведоче светске медаље 2022. и европе почетком текуће године. Изборио је уједно и олимпијску норму за Париз. Званично проглашени најбољи стрелац света у категорији ваздушни пиштољ говорио је о борби са неуспесима из прошлости и додатном мотиву који га је довео до врха.

"Седам пута сам био вицешампион Европе. Седам пута ми је промицало толико жељено злато и то да будеш на трону свог континента. Понекад посумњате у то да ли ће вам се икада остварити. Чекао сам га толико и онда сам освојио два за два дана", кренуо је Микец са одговором.

Финални окршај са Азербејџанцем Русланом Луневом био је жесток. Микец је искористио понашање ривалове подршке у своју корист и остварио је велики преокрет.

"У једном тренутку нисам ни веровао. Већ сам размишљао како ми опет злато измиче, по осми пут. Бар је квота била ту, неки циљ испуњен, али човек увек хоће више. Део азербејџанске публике ме је добрано изнервирао, јер нису фер навијали. Kадгод би њихов стрелац пуцао, драли би се и вриштали. Јесте дозвољено, али постоје одређена правила понашања. Хвала им  на томе. Окренуо сам се ка њима и нисам се ни ја баш спортски понео. Као када тенисер лупи рекетом и то га покрене да извуче максимум, тако сам ја себи дигао 'живац' и српски инат и рекао сам: 'Сачу да те поломим' ", поделио је детаље финала златни Микец.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се