Српски стрелци освојили још четири медаље на Европском првенству

Репрезентација Србије у стрељаштву освојила је четири медаље на Европском првенству ваздушним оружјем у Талину.

Све четири сениорске екипе Србије освојиле су медаље у тимским такмичењима последњег дана ЕП. Србија је једина земља која је у свакој од четири екипне сениорске дисциплине стигла до одличја. Српски тимови су освојили једно злато, два сребрна и једно бронзано одличје.

Мушка сениорска екипа Србије у саставу Миленко Себић, Лазар Ковачевић, Милутин Стефановић освојила је златну медаљу у дисциплини ваздушна пушка.

 Сребрну медаља освојио је женски тим Србије у дисциплини ваздушни пиштољ у саставу Зорана Аруновић, Бранкица Зарић и Јована Тодоровић.

Последњег дана првенства Европе ваздушним оружјем женска екипа Србије - Арсовић, Вукојевић, Анђушић Максимовић освојиле су сребро након што је норвешки трио Лунд, Стене, Дуестад изборио прво место на постољу.

Ивана Анђушић Максимовић, олимпијска вицешампионка у троставу из Лондона 2012, први пут после Европског првенства 2020. је учествовала на великом такмичењу у организацији Светске или Европске стрељачке федерације.

Ивана Анђушић Максимовић се крајем прошле године вратила такмичењима, а прву шансу у националном тиму после повратка добила је у јануару на турниру у Минхену.

Мушка сениорска селекција Србије у дисциплини ваздушни пиштољ освојила је бронзану медаљу. За Србију су наступили Дамир Микец, Димитрије Гргић и Душко Петров.

Првенство Европе ваздушним оружјем организовано је у главном граду Естоније, Талину и трајало је од 7. до 12. марта.

Селекцију Србије на овом такмичењу чинило је дванаесторо сјајних стрелаца.

четвртак, 09. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара