Србија са седам такмичара на ЕП у рвању за млађе сениоре у Букурешту

Србију ће на Европском првенству у рвању за млађе сениоре, које ће бити одржано у Букурешту од 13. до 19. марта, представљати седам такмичара - четири у мушкој и три у женској конкуренцији, саопштио је данас РСС.

Боје Србије на ЕП до 23 године браниће Саболч Лошонц, Алекса Илић, Бранко Ковачевић, Лука Катић, Јована Радивојевић, Маша Петровић и Фани Нађи. Селектор репрезентације Србије Милорад Докманац изузетно је задовољан припремним периодом који је почео још деветог јануара.

"Имали смо изванредан рад на припремама, који је био врло тежак и обиман. Али, мислим да смо створили јако добру базу када је реч о снази и кондицији. Заиста смо уживали у врхунским условима за тренинг на Дивчибарама, где смо одрадили базичне припреме, а све то смо надоградили у Поречу, где смо у друштву 250 врхунских рвача из 25 земаља имали врло квалитетан спаринг. Потом смо са радом наставили у Будимпешти са селекцијом Мађарске, која је одувек у светском врху, и што је можда још важније, гаји другачији и врло специфичан систем тренинга. Наши такмичари су све то добро поднели", рекао је Докманац пред пут српске репрезентације у Букурешт.

Докманац је истакао да је завршна фаза припрема одрађена у Зрењанину, где је смањен интезитет тренинга и спуштено оптерећење како би се темпирала форма за старт шампионата.

"У претходна три месеца наши рвачи имали су свега десетак слободних дана. Требало је све то издражити психички и физички. Због свега тога надамо се добрим резултатима, а највише се очекује од Бранка Ковачевића, који је већ освојио две медаље на европским шампионатима за млађе сениоре. Такође, Алекса Илић је раније био близу борби за одличја и он би можда могао да заблиста. Лука Катић и Саболч Лошонц су први пут у конкуренцији млађих сениора и ово такмичење за њих ће бити драгоцено пре свега у погледу стицања искуства", објаснио је Докманац.

Нагласио је још да због младости и недовољно искуства врхунски резултати од наших дама у овом тренутку не би били реални.

У саопштењу РСС се подсећа да српски рвачи у у сениорској конкуренцији последњих десет година имају континуитет освајања барем једне медаље на највећим такмичењима. Када је реч о млађим сениорима, то је пракса последње две године, а на шампионатима Европе за рваче до 23 године који се одржавају од 2015. до сада је освојено укупно девет одличја.

"Урадили смо све што је у нашој моћи и наше рваче смо кроз квалитетан тренинг довели у стање да могу да пруже свој максимум. О медајама ће одлучивати ситнице. Зависиће много од тренутне инспирације, расположења, али и жреба. У сваком случају, једна медаља на овом шампионату би свакако била велики успех", закључио је Докманац.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво