Зорана Аруновић и Дамир Микец освојили злато на Европском првенству у Талину

Репрезентативци Србије у стрељаштву Зорана Аруновић и Дамир Микец освојили су злато у такмичењу микс парова на Европском првенству у Талину.

Аруновићева и Микец су у Талину наставили традицију и трофејни низ. На сваком шампионату Европе од 2016. године, када су микс парови постали званични део програма Европских првенстава, освајали су медаље.

Пре овогодишњег злата, стигли су до две титуле шампиона Старог континента (2016, 2017), три сребра (2018 2020, 2021) и две бронзе (2019 и 2022).

У финалу су за противника имали чланове италијанског тима Kаиру Ђанкамили и Нила Малдинија. После почетног вођства Србије од 2:0, Италијани су преокренули и одржавали два поена предности неко време, (4:2, 6:4, 7:5).

Аруновићева и Микец су пратили ривале, а онда почели да доминирају, низали одличне хице. У четири серије за редом били су прецизнији, освојили осам узастопних поена и заостатак од 5:7 претворили у вођство од 13:7.

Италијани су на кратко прекинули налет Србије (9:13), али наш тим је добио наредне две серије и освојио четири поена за убедљив тријумф од 17:9.

Други пар селекције Србије Бранкица Зарић и Димитрије Гргић, заузели су 25. позицију.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво