Шифрин победила у велеслалому у Ореу и изједначила се на врху са Стенмарком

Америчка скијашица Микаела Шифрин победила је у велеслалому на стази у Ореу, што јој је 86. тријумф у Светском купу, чиме се по броју победа изједначила са легендарним Швеђанином Ингемаром Стенмарком. Американка је овом победом обезбедила кристални глобус за најбољу у велеслалому.

Шифрин победила у велеслалому у Ореу и изједначила се на врху са Стенмарком Шифрин победила у велеслалому у Ореу и изједначила се на врху са Стенмарком

EP

Друго место захваљујући сјајној другој вожњи припало је Италијанки Федерики Брињоне, која је за победницом каснила 64 стотинке, док је трећа била домаћа такмичарка Сара Хектор са минусом од 92 стотинке.

По броју укупних победа иза Микаеле Шифрин и Ингемара Стенмарка су Американка Линдзи Вон са 82 победе и Аустријанац Марсел Хиршер са 67 тријумфа.

Шифрин има прилику да већ сутра постане рекордерка, пошто је на програму слалом, дисциплина у којој је баш у Ореу 2012. године остварила прву победу у Светском купу.

Стенмарк је током каријере, која је трајала од 1974. до 1989. године, возио само техничке дисциплине и остварио 40 победа у слалому и 46 у велеслалому.

Освојио је и две златне и једну сребрну медаљу на Олимпијским играма, а има и седам медаља са Светских првенстава, од чега пет златних.

Шифрин је остварила 52 победе у слалому, 20 у велеслалому, пет у супервелеслалому, три у спусту, две у паралелном слалому, три у паралелним градским тркама и једну у алпској комбинацији.

Освојила је два злата и сребро с Олимпијских игара, плус 14 медаља са Светских првенства - седам златних.

A-EFE/Pontus Lundahl

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво