Читај ми!

Јуниорке Србије освојиле прво место на Опен купу у Мађарској

Женска јуниорска рвачка репрезентација Србије остварила је велики успех, пошто је на Опен купу у Мађарској убедљиво освојила прво место.

Селекција Србије, до 20 година, тријумфовала је у конкуренцији репрезентација Аустрије, Украјине, Словачке и двадесетак мађарских клубова.

Боје селекције Србије успешно су браниле Лена Аћимовић, Милица Секуловић, Јана Петровић, Јована Радивојевић, Дуња Лукић, Шемса Тодоровић, Маша Перовић, и Емилија Јаковљевић.

"Евидентан је огроман напредак наших девојака. Базичне припреме, које су одрађене на Дивчибарама, затим заједнички тренинзи са Мађарицама у Кањижи у рвачкој академији, дали су видљиве резултате", рекао је Далибор Перовић, који је уз Акоша Фабиана тренер наших рвачица.

"Предстоји нам Европско првенство за млађе сениорке за две недеље у Букурешту, где ћемо имати три наше представнице Јовану Радивојевић, Машу Перовић и Фани Нађ. Девојке вредно тренирају у Будимпешти са репрезентативкама Мађарске у одличним условима у њиховом Олимпијском центру."

Потом се Перовић осврнуо на предстојеће Европско првенство.

"Биће то изузетно јако такмичење и мислим да је још рано очекивати неке велике резултате. Сигурно је да смо на добром путу и да одлично радимо, уз велику подршку рвачког савеза Србије који је препознао ову одличну генерацију и сигуран сам да ћемо убрзо моћи да се радујемо медаљама са великих такмичења и у женском рвању."

"Засад, био би одличан резултат да нека од девојака дође до борбе за медаљу, што би значило да оствари минимално две победе, а то су нека реална очекивања у овом тренутку", закључио је Перовић.  

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво