Читај ми!

Министар спорта Зоран Гајић добио признање за допринос развоју дечијег спорта

Поводом обележавањадве деценије од оснивања Мини-макси лиге јуче је министру спорта Републике Србије Зорану Гајићу уручено специјално признање Дечије фудбалске асоцијације Србије за подршку и стратешки допринос Мини-макси пројекту и развоју дечијег спорта у Србији и региону.

На свечаности у Палати "Србија" Владан Шкорић, председник Дечије фудбалске асоцијације министру спорта уручио је признање за подршку и стратешки допринос Мини-макси пројекту и развоју дечијег спорта у Србији.

У свом обраћању, министар Гајић се захвалио на признању и поред осталог рекао да Министарство спорта поклања посебну пажњу најмлађима са циљем да се што више деце бави спортом у добрим и безбедним условима. У том смислу Базични фудбал и Мини-макси лига као најмасовнији дечији пројекат који укључује и девојчице и дечаке препознати су од самог почетка од стране овог Министарства што је потврђено и високим признањем Европске куће фудбала, па ће у наредном периоду пружати подршку овом националном пројекту у циљу даље популаризације дечијег спорта у Србији.

"Мини-макси лига је нови оригинални концепт дечијих такмичења и један од најзначајнијих и најдуговечнијих пројеката у историји српског фудбала, јер поред бриге о најмлађима такмичење има за циљ њихову фудбалску едукацију, развој и формирање здраве личности, развијање другарства у духу фер понашања примерног наајвишим спортским стандардима", изјавио је Шкорић.

У разговору је, поред осталог, Шкорић упознао министра Гајића о новом пројекту дечије фудбалске асоцијације, да у сарадњи са Фудбалским савезом Србије покрене регионални турнир Мини-макси лиге "Отворени Балкан" са циљем промоције и подршке истоименој политичкој иницијативи. 

У сезони 2022-2023 Мини-макси такмичење се реализује кроз 22 градске лиге: Београд, Нови Сад, Зрењанин, Нова Пазова, Банатски Карловац, Вршац, Оџаци-Гајдобра, Ниш, Суботица, Пирот, Јагодина, Крушевац, Чачак, Краљево, Косовска Митровица, Шабац, Ужице, Смедерево, Велика Плана, Мионица, Крагујевац и Нови Пазар, а такмичи се 810 екипа. 

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво