Читај ми!

Председник Стрељачког Савеза: Традиција дугих успеха донела нам је Златну медаљу за заслуге

Поводом Дана државности, Стрељачки савез Србије 15. фебруара награђен је Златном медаљом за заслуге. Признање се додељује за изузетне заслуге и резултате постигнуте у свим областима живота и рада. У образложењу је наведено да је ССС награђен за изузетне заслуге и постигнуте резултате у области спорта, поводом 135 година постојања.

Др Ненад Путник, председник Стрељачког савеза Србије и спортски директор ССС Драган Марковић били су гости емисије "Време спорта и разоноде'' Првог програма Радио Београда.

"Управо су се наши стрелци вратили са Светског купа који је одржан у Египту, у Каиру, где су наши Дамир Микец и Зорана Аруновић поново бриљирали и освојили медаље. Одмах се припремамо за Европско првенство које ће бити одржано следеће недеље у Талину. Након Естоније, долази нам Светски куп у Индији, тамо цемо имати само једну такмичарку. Затим иде Светски куп у Лими, где путује цела наша екипа", рекао је директор Марковић у уводној речи.

Председник Стрељачког савеза Србије Ненад Путник, изразио је задовољство поводом уручења награде током највеће државне свечаности у Председништву србије на Андрићевом Венцу.

"То је заиста велико признање, поводом дуге традиције од 135 година са једне стране и са друге стране поводом тога што наши спортисти постижу успехе, већ целу деценију уназад. Стрељаство је један од најтрофејнијих индивидуалних олимпијских спортова у Србији, са 14 олимпијских медаља. Не знам да ли је неки спорт успешнији, можда рвање, али традиција успеха довела је до признања које за нас има велику важност", изјавио је Путник.

Председник стрељачког савеза истиче да се услови за развој овог спорта поправљају. 

"Имамо боље услове него што су били раније. У последњих 5-6 година држава стварно препознаје све наше резултате и у пракси, не само признањима. Са надлежним министарством спорта ево већ четири године уназад радимо на пројектима реконструкције постојећих стрељачких објеката и изградње нових. У некој ближој будућности надам се да ће бити завршена реконструкција стрелишта у Царевој Ћуприји, где је планиран наш летњи тренинг центар. Док ће на Кошутњаку бити стављен у функцију зимски тренинг центар. Тако да ћемо имати два центра за обе сезоне, што до сада није био случај. Услови за рад и припрему спортиста биће значајни већ за годину дана", закључио је Путник.

Поред Зоране Аруновић и Дамира Микеца који већ годинама бриљирају на стрелиштима широм света, носећи симболе Србије на својим грудима, неки нови нараштаји полазе њиховим корацима. Тако се наш јуниор Марко Ивановић попео на победнички подијум током једног од издања Светског купа у Каиру. Тако нешто пошло је за руком и оком, спортском директору Савеза Драгану Марковићу још пре више од две деценије

"Јуниорксе медаље нас генерално посебно обрадују. Од сениора и очекујемо, али од млађих нам је посебна част и задовољство када нам то приреде. Марко Ивановић је сада поновио медаљу малокалибарском пушком из тростава. Ја сам имао ту част, задовољство и прилику да освојим јуниорску медаљу 2002. у Финској, а ето сада ме је Марко наследио у том смислу прошле године у Каиру", закључио је Марковић.

Потом се у емисију путем телефонске везе укључио Дамир Микец, члан микс дубла чију другу половину чини наша стрелкиња Зорана Аруновић. Њих двоје су у суботу поподне стигли у Београд, а већ у понедељак поново пакују кофере за сврху путовања на Европско првенство у Талину.

"Зорана Аруновић и ја планирамо да седнемо једног дана када завршимо каријере и да пребројимо медаље које смо освојили за репрезентацију Србије", у шали је рекао наш прослављени стрелац.

Репрезентативац Србије подсећа да и они имају јако мало времена за предах између такмичења.

"Каиро нам је већ постао традиционално - успешно место. Већ четврти пут смо тамо у последњих годину дана јер смо добили једно прелепо здање за такмичење. Могу да упоредим његову величину са рецимо тржним центром ,,Галерија'' у Београду. Египат мало кубури са организацијом али то се све заборави када Зорана и ја наставимо победнички низ у миксу. Сада нам је пик сезоне, циљеви већ у Талину су постављеи на највиши ниво! Пошто путујемо често, навикли смо да код куће само променимо чисте ствари у коферима. Тако ће бити и сада у ових дан и по што имамо слободно између Египта и Естоније", рекао је наш прослављени репрезентативац Дамир Микец. 

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво