Читај ми!

Тијана Бошковић и Зураби Датунашвили најбољи у избору Удружења спортских новинара Србије

Најбоља одбојкашица света Тијана Бошковић и светски шампион у рвању Зураби Датунашвили проглашени су за најбоље спортисте Србије у 2022. години у традиционалном избору Удружења спортских новинара Србије.

На свечаности у Галерији РТС-а додељене су и годишње новинарске награде.

Златни микрофон припао је Милошу Кривокапићу (РТС), а Златно перо је Бранко Спасојевић (Спорт клуб). Награду Златна камера добио је Сенад Жупљанин, фотограф из Новог Пазара, а награду "Бранка Прелевић" Милена Ковачевић (Вести).

Признање за ексклузивни ТВ прилог, интервјуе са НБА звездама, добили су новинари Арене спорт Дејан Каровић и Милан Цаковић, док је Александар Милетић награђен за најбољу телевизијску причу "С љубављу из Фуенлабраде" и издавачки подухват у електронским медијима "Најлепши дан живота". Предраг Бајић и студенти факултета за спорт награђени су за књигу "Бити четврти" као издавачки подухват у писаним медијима, а дописник године је Душан Јоцић (Моцарт спорт) из Ниша.

Најбољи млади новинар у писаним медијима је Стефан Танасић (Моцарт спорт), а у електронским медијима Давид Радановић (Арена спорт). Репортажу године "Најближи животу од свих људи" о навијачима Аргентине у Катару написао је Александар Глигорић (Моцарт спорт), док је за ексклузивну вест "Пешић прецртао Теодосића" награђен Ђорђе Матић (Моцарт спорт).

Награде за животно дело добили су Ратко Павловић (Политика), Војин Величковић (Спортски журнал), Михајло Антић (Спортски журнал), Мирослав Нешић (Радио Београд) и постхумно Властимир Игњатовић (Спорт) и Петар Лазовић (РТС).

Сви награђени добили су поклоне компанија "Стерлинг и Сиптрејд", пријатеља Удружења спортских новинара Србије, док је Студентско одмаралиште Београд за добитнике Златног пера и Златног микрофона обезбедило породични боравак са пуним пансионом на Златибору у трајању од пет дана.

Све присутне су у Галерији РТС-а поздравили државни секретар за спорт Марко Кешељ и председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, а свечаности је присуствовао и генерални секретар Спортског свеза Србије Горан Маринковић.

уторак, 26. септембар 2023.
25° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"