Читај ми!

Тијана Бошковић и Зураби Датунашвили најбољи у избору Удружења спортских новинара Србије

Најбоља одбојкашица света Тијана Бошковић и светски шампион у рвању Зураби Датунашвили проглашени су за најбоље спортисте Србије у 2022. години у традиционалном избору Удружења спортских новинара Србије.

На свечаности у Галерији РТС-а додељене су и годишње новинарске награде.

Златни микрофон припао је Милошу Кривокапићу (РТС), а Златно перо је Бранко Спасојевић (Спорт клуб). Награду Златна камера добио је Сенад Жупљанин, фотограф из Новог Пазара, а награду "Бранка Прелевић" Милена Ковачевић (Вести).

Признање за ексклузивни ТВ прилог, интервјуе са НБА звездама, добили су новинари Арене спорт Дејан Каровић и Милан Цаковић, док је Александар Милетић награђен за најбољу телевизијску причу "С љубављу из Фуенлабраде" и издавачки подухват у електронским медијима "Најлепши дан живота". Предраг Бајић и студенти факултета за спорт награђени су за књигу "Бити четврти" као издавачки подухват у писаним медијима, а дописник године је Душан Јоцић (Моцарт спорт) из Ниша.

Најбољи млади новинар у писаним медијима је Стефан Танасић (Моцарт спорт), а у електронским медијима Давид Радановић (Арена спорт). Репортажу године "Најближи животу од свих људи" о навијачима Аргентине у Катару написао је Александар Глигорић (Моцарт спорт), док је за ексклузивну вест "Пешић прецртао Теодосића" награђен Ђорђе Матић (Моцарт спорт).

Награде за животно дело добили су Ратко Павловић (Политика), Војин Величковић (Спортски журнал), Михајло Антић (Спортски журнал), Мирослав Нешић (Радио Београд) и постхумно Властимир Игњатовић (Спорт) и Петар Лазовић (РТС).

Сви награђени добили су поклоне компанија "Стерлинг и Сиптрејд", пријатеља Удружења спортских новинара Србије, док је Студентско одмаралиште Београд за добитнике Златног пера и Златног микрофона обезбедило породични боравак са пуним пансионом на Златибору у трајању од пет дана.

Све присутне су у Галерији РТС-а поздравили државни секретар за спорт Марко Кешељ и председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, а свечаности је присуствовао и генерални секретар Спортског свеза Србије Горан Маринковић.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво