Армстронг: Нисам желео да критикујем Контадора

Бициклиста Астане Ленс Армстронг рекао је да је само хтео да помогне клупском колеги Алберту Контадору, када је прошле недеље изјавио да Шпанац "још мора да учи".

"Када сам то рекао нисам желео да га критикујем", рекао је Армстронг на конференцији за новинаре пред предстојећу Трку од Милана до Сан Рема. То ће бити прва европска трка на којој ће он учествовати, после троипогодишње паузе.

Прошле недеље на трци Париз-Ница Контадор је последњег дана такмичења изгубио "жуту мајицу" и три минута вођства. Шпански бициклиста је тада рекао да му је понестало снаге, јер је од узбуђења пред одлучујућу етапу заборавио да једе.

"Поштујем Алберта, волим га. Он је један од најбољих бициклиста на свету. Он је члан мог тима (Астана) и мој посао је да му, као старији возач, помогнем", сматра Атрмстронг. Армстронг је додао да планира да разговара са Контадором, како би се поправила ситуација пре него што следеће недеље почне Трка Кастиље и Леона у Шпанији, на којој ће обојица учествовати. Пре него што се повукао, Армстронг је шест пута учествовао на Трци од Милана до Сан Рема и никада није победио.

"Не бих желео да звучим као ленштина, али немам много амбиција на овој трци. Финиш трке може да буде врло опасан, а ја само желим да се клоним невоља и стигнем до циља", рекао је он. Међутим, истакао је да је Трка Кастиље и Леона значајнија за припреме за најважније трке у сезони Ђиро д'Италија и Тур д'Франс.

"Следећа недеља је важна, јер се вози на хронометар, али и због две брдске етапе. То ће ми пружити праву слику о форми у којој се тренутно налазим. Али, мислим да све иде по плану", рекао је он.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара