Читај ми!

Џудисткиња Милица Николић освојила сребро у Паризу

Српска џудисткиња Милица Николић освојила је сребрну медаљу у категорији до 48 килограма на гренд слему одржаном у Паризу. Победница у финалном дуелу и освајачица злата на једном од најпрестижнијих светских такмичења била је домаћа џудисткиња Понт Бландин.

Овим сребрим одличјем, 28-годишња српска џудисткиња Милица Николић је дошла до 21. медаље са турнира Светске џудо федерације.

Милица је на путу до финала савладала Туркињу Азак, затим Јапанку Тацукаву и у полуфиналу такмичарку из Шпаније Лапуерту.

Једна од најбољих српских џудисткиња и чланица Џудо клуба Раковица је на један ваза-ари изгубила у финалу од Бландинове, која је имала велику подршку француске публике у чувеној париској дворани, која је традиционално испуњена до последњег места за ово надметање у џудоу.

"На кампу у Аустрији су радиле заједно спаринг борбе. Покушавали смо да нађемо тактику за Францускињу, али она није показала слабе тачке. Милица се борила сјајно и дошла је до изванредног резултата", изјавио је Миличин тренер Немања Петровић.

четвртак, 23. март 2023.
18° C

Коментари

RTS 2-Glavnom i odgovornom uredniku
Ко управља РТС-ом
Rupe-Kraljevo
„Процветала“ рупа на путу Краљево–Рашка
Poštovanje za tekst
Дискус хернија, болест 21. века
Pozdrav...
Дискус хернија, болест 21. века
XD
Срби се најкрвавије псују