Хокеј на леду

Партизан у финалу

Београдски "црно-бели" напунили мрежу словеначког Триглава, и пласирали се у финале Слохокеј лиге. Партизан славио са 5:1, играч утакмице Сретовић.

После победе над Триглавом у Крању од 4:3, "црно-бели"оверили карту за финале регионалне Слохокеј лиге, пошто су у реванш сусрету у Београду, пред близу 1.000 гледалаца, били још убедљивији савладавши истог ривала резултатом 5:1.

Партизан ће у финалу одмерити снаге са тимом Марибора, који је победом од 3:1 над екипом Млади Јесенице решио полуфинални дуел у своју корист са 2:0 у серији.

Најефикаснији хокејаш Партизана Габрић, који је до сада уписао 9 голова и 24 асистенције, пробао је неколико пута да савлада голмана гостију на почетку меча, али пак није хтео у мрежу.

Марко Ковачевић зарадио искључење, али Словенци нису успели да искористе бројчану предност.

Велику грешку голмана Шурека, који је предао пак Словенцима, хокејаши Триглава нису успели да искористе.

Можда и најбољу акцију до тада хокејаши Партизана нису успели да реализују, Миловановић није успео да асистира у контри "два на један", па је резултат остао непромењен.

У веома битном тренутку Партизан долази до огромне предности преко Марка Ковачевића. Након ударца из даљине, пак се одбио до Ковачевића који је одлично реаговао испред гола Словенаца, ухватио руком пак, спустио на лед и матирао голмана гостију.

"Црно-бели" су осигурали лепу предност пред почетак друге деонице, и мирно су контролисали игру у последња два минута прве трећине.

Друга трећина кренула је магично за "црно-беле". Рани гол Рачека у другој деоници натерао је Словенце да заиграју доста отвореније и агресивније јер практично нису више имали шта да изгубе.

Неколико пута су били врло близу гола, али је голман "црно-белих" био несавладив.

Словенци јесу били бољи у том делу, тачније имали су контролу, упорно покушавали да смање предност Партизана, али до гола нису могли. "Црно-бели" су нападали на контре, које су биле ретке, али итекако успешне.

Павел Поправко успео је да повиси резултат на 3:0, на феноменалну асистенцију Рачека, чиме је довео Партизан само на корак до финала.

Ипак, Словенци су показали да ће скупо продати кожу. Само неколико тренутака након гола Поправка, Словенци успевају да пронађу пут до мреже домаћих. Нејц Јапељ је сјајно реаговао после ударца из даљине и некако протурио пак иза леђа голмана "црно-белих".

Словенци су кренули да играју много агресивније и грубље, па је виђено доста оштрих удараца и неколико искључења.

"Црно-бели" су задржали прибраност и дотукли противника у последњој трећини. Два гола Сретовића практично су уручила повратну карту хокејашима Триглава.

Сретовић је уједно и проглашен за играча утакмице, највише захваљујући постигнутим головима, мада не би било незаслужено да је та почаст припала голману "црно-белих" Шуреку који је свом тиму улио сигурност фантастичним одбранама.

"Парни ваљак" је црно-белу композицију провезао од Београда, преко Љубљане и Крања. Последња станица је Марибор.

Финална серија игра се до 2 победе. Први сусрет на програму је 27. фебруара у Марибору, реванш је заказан за 3. март у Београду, а у случају да свака екипа забележи по једну победу, трећи одлучујући меч играо би се у Марибору 6. марта.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара