Ново злато на “Х и Н купу“, Александра Хавран најбоља јуниорка

Јуниорска репрезентативка Србије Александра Хавран продужила је серију медаља наше репрезентације на “Х и Н купу“ у Минхену. Хавранова је освојила златно одличје у такмичењу јуниорки ваздушном пушком.

Од почетка квалификација, Хавранова је била у борби за највиши пласман. Квалификације је завршила на другом месту. У првој фази финала била је најпрецизнија, са 261,6 кругова, пола више од другопласиране Францускиње Марион Ербуло.

Дуел Српкиње и Францускиње у дуелу за злато био је врло узбудљива и изједначена борба. Ипак, Хавранова је у одлучујућим тренуцима била сигурнија, победила резултатом 17:13 и стигла до злата.

У осталим дисциплинама нико од наших стрелаца није дошао до финала, али забележено је неколико високих пласмана. Елеонора Радуловић је била 12. пиштољем. Лука Милошевић је освојио 13.место истим оружјем. Алекса Ракоњац је заузео 14.позицију у квалификацијама јуниора пушком.

Петодневни турнир у Минхену се завршава у недељу. На програму ће бити две дисциплине - гађање пушком за јуниорке и јуниоре.

уторак, 30. мај 2023.
15° C

Коментари

Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
PTc
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Operacija kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.