Ново злато на “Х и Н купу“, Александра Хавран најбоља јуниорка

Јуниорска репрезентативка Србије Александра Хавран продужила је серију медаља наше репрезентације на “Х и Н купу“ у Минхену. Хавранова је освојила златно одличје у такмичењу јуниорки ваздушном пушком.

Од почетка квалификација, Хавранова је била у борби за највиши пласман. Квалификације је завршила на другом месту. У првој фази финала била је најпрецизнија, са 261,6 кругова, пола више од другопласиране Францускиње Марион Ербуло.

Дуел Српкиње и Францускиње у дуелу за злато био је врло узбудљива и изједначена борба. Ипак, Хавранова је у одлучујућим тренуцима била сигурнија, победила резултатом 17:13 и стигла до злата.

У осталим дисциплинама нико од наших стрелаца није дошао до финала, али забележено је неколико високих пласмана. Елеонора Радуловић је била 12. пиштољем. Лука Милошевић је освојио 13.место истим оружјем. Алекса Ракоњац је заузео 14.позицију у квалификацијама јуниора пушком.

Петодневни турнир у Минхену се завршава у недељу. На програму ће бити две дисциплине - гађање пушком за јуниорке и јуниоре.

уторак, 21. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара