Виктор Немеш: Освајање олимпијске виза за Париз је најважнија ствар

Рвачка репрезентација Србије већ три недеље налази се на Дивчибарама где се спроводе базичне припреме за такмичења која их очекују, пре свега Европско првенство у Загребу које је на програму у априлу. На припремама учествује 38 рвача и рвачица са 6 тренера и физиотерапеутом.

Репрезентативац Србије Виктор Немеш изузетно је задовољан припремама и изразио уверење да ће дати сјајне резултате.

"Прошле године нисам успео да освојим медаљу на Светском првенству у Београду и зато сада имам огроман мотив да све то исправим. Ово је за нас неко ново искуство, али овде на Дивчибарама имамо заиста фантастичне услове. Имамо све што нам је потребно, салу са три струњаче, теретану, базен, сауну и све предуслове да урадимо добру подлогу за све напоре који нас очекују ове такмичарске године", изјавио је Немеш.

Репрезентацију је на припремама посетио председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек.

„Давор и ја смо одлични другари, дуго година смо били и цимери. Као и увек, дао ми је доста савета. Мислим да могу до одличја у Београду што би значило и олимпијску визу за Игре у Паризу, а то је најважнија ствар", истакао је Немеш.

Викторов млађи брат, Мате Немеш, констатује да ће његов главни фокус ове године бити одбрана титуле првака света.

„Недељно имамо девет тренинга. Мало више у овом периоду радимо на снази, али не запостављамо технику ни тактику. Сјајна је ствар што са нама тренира и значајан број млађих рвача који имају прилику да стичу драгоцено искуство. Трудимо се да на њих пренесемо наше знање како бисмо и у будућности имали много успеха. Рвачки савез се заиста труди да нам омогући најбоље услове и до ја за сваку похвалу. Да нема те подршке не бисмо могли да бележимо тако добре резултате. Оно што се десило прошле године са освајањем пет одличја на Светском првенству је врхунски подвиг. Биће тешко све то поновити, али ми смо жељни нових успеха и медаља, одлично тренирамо и надам се да ћемо наставити са освајањем медаља на великим такмичењима", закључио је Мате Немеш.

Рвачка репрезентација Србије на Дивчибарама ће боравити до 2. фебруара, а потом кренути са првим учешћима на међународним турнирима.

субота, 10. јун 2023.
26° C

Коментари

A ko je
Мистерија решена: Старија је кокошка!
A ko je
Мистерија решена: Старија је кокошка!
Pitanje :
У Темерину отворено највеће товилиште кечига у Србији
Dr Protic
Сутра се широм Србије обележава Међународни дан џеза
Savet koji moze da pomogne
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут