Читај ми!

Каракашевић: Никад није лако да кажеш доста, али сада је стварно доста

Александар Каракашевић у 47. години званично завршио такмичарску каријеру у Стоном тенису. Свечаност је била у испуњеној дворани „Шумице“ на квалификациономмечу за Европско првенство између Србије и Француске.

У дворани су били присутни пријатељи Александра Каракашевића, не само из света стоног тениса, већ и из свих осталих спортова, као и из уметности. Опроштају су, поред осталих, присуствовали министар спорта Зоран Гајић, председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић, председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, Душан Кецман, легендарни Зоран Калинић и многи други.

"Никад није лако да кажеш доста, али сада је стварно доста."

Ако би погледао на каријеру после више од три деценије која су то најзначајнија два или три тренутка?

"Најзначанија је вероватно победа над Олимпијским прваком 1997. То је била нека прекретница у мојој каријери. Освајање три медаље на Европском првенству 2011. Прво српско злато када је први пут интонирана химна Србије."

Ниси спавао пред важне мечеве, чак и када су твоји саиграчи играли ниси спавао, имао си трему. Да ли си спавао синоћ пред овај данашњи дан?

"Право да ти кажем, већ пет дана не спавам, а не само синоћ. Ово је много теже него пред меч. Изгубиш меч играћеш следећи, а ово је једанпут у животу. Тако да ово је то и све се завршава."

Твој живот је за филм. Ко би те глумио у том филму?

"Па ја", рекао је уз смех Каракашевић и додао: "Има ту колико хоћеш `лудака` нашли би некога."

Да ли си више пријатеља стекао за стонотениским столовима или за неким другим столовима?

"Мислим да имам више пријатеља ван стонотениког стола, али исто тако пуно пријатеља из света спорта."

Каракашевић је потом примио бројне поклоне, пре свих од Стонотениског савеза Србије, Минстра спорта Зорана Гајића, Божидара Маљковића, Председника Олимписког комитета Србије, Давора Штефанека, Предсетника Спортског савеза Србије.

Који су планови и амбиције. Како гледаш на будућност на наредне године?

"Да се посветим, мало више, тој политици у спорту. Да се стони тенис врати мало више на гране на којима је био. Треба нам помоћ од свих осталих, па ћемо једног дана поново имати шампионе."

Потом је редитељ Мирослав Момчиловић рекао.

"Сале познајем много спортиста, али незнам ниједног који је као ти толико опреме, дресова, мајица, гума... поклонио пријатељима и репрезентативцима."

На крају громогласни аплауз за новог "пензионера" Александра Каракашевића.

субота, 25. мај 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије