Челници ФИСУ-а у Београду

Делегације Светске студентске спортске федерације (ФИСУ) и земаља које ће учествовати на Универзијади 2009. почели су обиласком Универзитетског села у Блоку 67 на Новом Београду последњу проверу уочи такмичења.

Градоначелник Драган Ђилас поздравио је госте у једном од нових објеката у Универзитетском селу и посебно је захвалио председнику ФИСУ-а Џорџу Килијану што је подржао Београд да остане домаћин ове манифестације и поред свих проблема.

"Велика је част да будемо домаћини највеће спортске манифестације која ће се одржати ове године у свету. Београд је град познат по великим спортским манифестацијама, али ово ће свакако бити највећа - по броју људи и по важности коју има у свету", рекао је Ђилас.

Према његовим речима, 25. Универзијада биће организована на најбољи могући начин и то ће  видети сви гости који ће доћи у Београд за тачно 103 дана.

"Овде у Београду и широм Србије огроман број младих људи ради на Универзијади. Ми ћемо урадити све што је у нашој моћи да ова манифестација буде организована на максималном нивоу", рекао је Ђилас. Он верује да Београд може младим људима који ће доћи, да укаже такво гостопримство, да, када оду, постану најбољи амбасадори Србије и Београда". "Омогућили сте нам да организујемо ову манифестацију и поред неких грешака које смо имали у прошлости. Хвала на поверењу које сте указали свим овим људима који овде раде. Ја вам гарантујем да ће Универзијада бити таква да ћете се на њу поносити", рекао је Ђилас.

Председник ФИСУ-а Џорџ Килијан нагласио је да је био у Београду пре неколико месеци и да су га тада уверили да ће све бити спремно до 1. јула. "У протеклих неколико месеци наишли смо на препреке на путу, али и поред тога, спремни смо за почетак 25. Универзијаде за коју сам убеђен да ће бити успешна", рекао је Килијан.

Према његовим речима, успех једне универзијаде зависи пре свега од рада волонтера. "Очигледно да људи вредно раде у Србији. Моје колеге су имале прилику да виде Универзитетско село и најбитније је за младе људе да имају адекватне услове за спавање, хигијену, исхрану. Радујем се што ћу доћи 1. јула", рекао је Килијан.

Делегација ФИСУ-а и 88 представника из 45 држава учесница Универзијаде боравиће у Београду до 22. марта. 

Универзијада ће се одржати од 1. до 12. јула у Београду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара