Талас потопио гледаоце

Море је разбуцало трибине на такмичењу сурфера у Калифорнији. Чак 13 озбиљније повређених гледалаца било је на овом догаћају. Трибине су дефинитивно биле преблизу океана. Лоша одлука организатора, тврде сурферске легенде.

Најмање 13 гледалаца повређено је на такмичењу у јахању на таласима, сурфингу, недалеко од Сан Франциска, када су два таласа, неочекивано пробила заштитне барикаде и потопила место на коме су се налазиле импровизиоване трибине.

На гледалишту се у тренутку несреће налазило стотињак гледалаца, али је велика већина успела да избегне озбиљније повреде, уколико се изузме гутање воде и шок. Ипак, 13 особа пребачено је у оближњу болницу због прелома руку и ногу.

Победник такмичења у Маверикс беју, чувени Крис Бертиш, рекао је после несреће да је тешко објаснити како се на гледаоце сурвала толика количина воде.

"Мислим да сам на овом такмичењу најгоре прошао у досадашњој каријери" - рекао је Бертиш.

Два таласа која су просто "одувала" гледалиште и бину на којој се налази разглас имали су, према проценама очевидаца, висину од некиг седам до осам метара, а када се вода повукла, са собом је однела и камере, ранце и друге ствари које су посетиоци донели на плажу.

Изненађење, међутим, представља одлука организатора да дозволи публици да седи тако близу мора, иако је пред почетак такмичења било кристално јасно да ће таласи бити изузетно високи.

Ветеран такмичења на Маверикс бичу, Грент Вошбурн је рекао да је одлука организатора била "јако глупа", јер је "било лако предвидети шта се може десити".

Победник је однео награду од 50.000 долара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије