Читај ми!

Зорани Аруновић бронза на Светском првенству, упуцана норма за ОИ

Зорана Аруновић освојила је бронзану медаљу на Светском првенству у Египту, у дисциплини 10 метара пиштољем.

Прву медаљу Србији на сениорском светском првенству у стрељаштву донела је Зорана Аруновић и то у дисциплини 10 метара пиштољем.

Зорана је, поред медаље, остварила и норму за учешће на Олимпијским играма у Паризу 2024. године.

Аруновићева је одлично гађала у квалификацијама, погодила је 590 кругова и са другог места ушла у финале. Прецизнија од ње била је само Кинескиња Ранксин Ђанг са 591 кругом.

Међу осам најбољих нашле су се три Кинескиње и по једна такмичарка из Србије, Грчке, Јерменије, Казахстана и Украјине.

После првих пет хитаца финала Аруновићева се налазила на четвртом месту. У наредних пет је низала одличне поготке и на другом пресеку - после десет хитаца била на челној позицији, коју је задржала и у наредних пет серија.

После двадесете дијаболе, када испадају петопласирана и шестопласирана, Аруновићева се налазила на четвртој месту, али главни циљ је тада већ био испуњен - изборена је олимпијска квота и осокољена успехом, Зорана је наставила борбу за медаље.

Прва фаза финала завршава се после 25. хица, после кога две најбоље улазе у меч за злато. У том тренутку Аруновићева је била трећа, са минималним 0,1 кругом заостатка за другопласираном Кинескињом Лу, али није било разлога за незадовољство.

Меч за злато је Зорани замало побегао, али је ватрену линију напустила са широким осмехом, јер медаља и квота су биле у џепу.

Злато је припало Луовој, испред Ане Коракаки из Грчке. Уз освајачице медаља, квоту је освојила и петопласирана Елмира Карапетјан из Јерменије.

Уз Аруновићеву, у такмичењу ваздушним пиштољем, Србију је представљала и Бранкица Зарић, која је у конкуренцији 107 дама заузела 18.место.

Нешто раније данас, Марко Ивановић је освојио сребрну медаљу у конкуренцији јуниора.

четвртак, 01. јун 2023.
20° C

Коментари

Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено
Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено