Дивац: Бићемо сервис спортистима Србије

Председник Олимпијског комитета Србије (ОКС) Владе Дивац изјавио је, након конституисања новог Председништва ОКС, да ће национална олимпијска организација убудуће бити сервис спортистима Србије.

"Трудићемо се да позиционирамо статус Олимпијског комитета у друштву и да постигнемо договор око заједничких циљева у домену спорта", нагласио је Дивац на конференцији за новинаре у Олимпијској кући.

Председник ОКС је прецизирао да је први краткорочни циљ учешће Србије на Медитеранским играма, које ће бити одржане од 26. јуна до 5. јула у Пескари.

"Поводом нашег учешћа на Медитеранским играма ускоро ћемо се састати са представницима Министарства омладине и спорта", поручио је Дивац.

Председник ОКС је потписао и позив председника Међународног олимпијског комитета (МОК) Жака Рога за учешће наше земље на Зимским олимпијским играма, које ће бити одржане у Ванкуверу од 18. до 28. фебруара 2010. године.

Новоизабрани генерални секретар ОКС Ђорђе Вишацки изјавио је да ће дати све од себе како би се спортисти што боље припремили за Олимпијске игре у Лондону 2012. године. "Трудићемо се да нашим олимпијцима до лондонских Игара обезбедимо најбоље могуће услове, како би освојили што већи број медаља", навео је Вишацки.

На седници Председништва за потпредседнике ОКС изабрани су Иван Тодоров и Жарко Паспаљ, а за нове чланове Дане Корица, Јасна Шекарић, Марко Ђорђевић и почасни члан Међународног олимпијског комитета Борислав Станковић.

Председништво ОКС има 22 члана, а поред данас именових у њему се налазе још председник Дивац, генерални секретар Вишацки, као и 12 представника олимпијских спортова и четири члана из редова придружених спортова који су изабрани 24. фебруара на Скупштини ОКС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво