Читај ми!

Београд и Србија постају европски центар бадминтона

У периоду од 18. до 27. августа у Атлетској дворани у Београду одржаће се Европско првенство у бадминтону.

У организацији Бадминтон савеза Србије и Београда, од 18. до 27. августа 2022. године у Атлетској дворани у Београду одржаће се Европско првенство за јуниоре Београд 2022.

Најважније и најмасовније континентално такмичење које се одржава уз подршку Министарства омладине и спорта и Града Београда, а под окриљем Европске бадминтон конфедерације, окупиће најбоље такмичаре до 19 година из 37 држава Европе.

Национални тимови бориће се за титулу најбољих у Европи на екипном делу првенства које ће трајати од 18. до 22. августа, док је наставак од 22. до 27. августа резервисан за индивидуални шампионат у свих пет такмичарских конкуренција: мушкарци и жене појединачно, мушки, женски и мешовити парови.

Спортисти Србије имају чему да се надају - освојили су већ више десетина медаља на светским и европским јуниорским куповима, држе водеће позиције на међународним ранг-листама, актуелно прво место на светској јуниорској листи у конкуренцији мешовитих парова (Анђела Витман), док су на претходном ЕП за јуниоре освојене две бронзане медаље (Марија Судимац у конкуренцији жена појединачно и Михајло Томић и Сергеј Лукић у конкуренцији мушких парова).

Свечана церемонија доделе признања планирана је за 22. август, када је у питању екипно, и 27. август за када је планирана додела за појединачне учеснике Европског првенства за јуниоре.

уторак, 30. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво