Тријумф Немаца у Вилингену

Репрезентација Немачке тријумфовала је на екипном такмичењу за Светски куп у скијашким скоковима, одржаном у немачком зимском центру Вилингену.

Екипа у саставу Михаел Нојмајер, Паскал Бодмер, Мартин Шмит и Михаел Урман освојила је укупно 965,5 бодова, постигавши прву победу у Светском купу од 2005. године.

Друго и треће место заузели су Норвешка са 959,6 и Аустрија са 937,1 бодова.

"Победили смо Норвежане и то је веома добро за нас. Био је заиста леп осећај чути националну химну. Данашња победа неће значити ништа на Олимпијским играма, али смо у доброј форми и одлазимо у Ванкувер да остваримо вредан резултат", изјавио је Урман, који је имао скок од 134,5 метара.

Резултати и Вилингену:

1. Немачка 965,5 бодова
2. Норвешка 959,6
3. Аустрија 937,1
4. Словенија 792,4
6. Јапан 774,8
7. Француска 730,3
8. Чешка 721,0

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије