Кочиш посетио Куглашки савез Србије

Председник Светске куглашке и бовлинг федерације (ВНБА) Лудвиг Кочиш и потпредседник Вероника Давид, боравили су на позив Куглашког савеза Србије у Београду.

Домаћини угледним гостима били су Урош Драгојловић председник Куглашког савеза Србије и потрпредседник Међународне куглашке федерације на девет чуњева (НБЦ), генерални секретар КСС Војко Павловић и председник Дисциплинске комисије КСС  Милан Остојић.

У току боравка у Београду угледни гости обишли су куглану Спортског фонда Цептер на Бањици и, потом, и куглану БСП у Панчеву где им је домаћин био власник овог супер модерног објекта Павле Маркоивћ, доајен панчевачког куглашког спорта и дугогодишњи члан управе српсколигаша Железничара.  У пријатној атмосфери, на изванредној куглани са шест стаза, Лудвиг Кочиш је „бацио" неколико кугли и пробао стазе истакавшио да сваки град може да се поноси ако има куглану кава је БСП. Партнери на стазама су му били Урош Драгојловић и Војко Павловић.

Председник КС Урош Драгојловић је разговарао са Лудвигом Кочишем и о Академији куглања чији је идејни творац познати српски стручњак Душан Ђорђевић и чије су оснивање подржале све чланице светске куглашке федерације.

- Посета првог човека светског куглања је још једно признање српском куглашком спорту, који може да се подичи светском сениорском екипном златном медаљом са СП у Детенхајму прошле године - истакао је Павле Марковић, који је био сјајан домаћин угледним гостима. - Надам се да ће локална самоуправа у Панчеву подржати напоре Железничара, који има две екипе у лигашким такмичењима, да настави да траје. Овај клуб основан је 1947. и један је од спортских колектива са најдужом традицијом у граду на Тамишу. Било би штета да се угаси као што се то догодило са Динамом, а стање је алармантно јер смо од спортских организација града добили 42.000 динара за целу прошлу годину, што је недовољно за тренинге а камо ли и за лигашке утакмице. 

Павле Мараковић је госте упознао са богатом традицијом панчевачког куглања, нагласивши да је 2005. Железничар био најбољи спортски колектив у Панчеву и најбољи желзнички клуб у Србији освојивши и вицешампионску државну титулу, као и да је 2005. и 2006. учествовао у Лиги шампиона. Са поносом је истакао:

- Сачували смо генерацију младих играча која је 2007. у Кљајићеву освојила јуниорску државну титулу  и Железничар има један од најмлађих тимова у свим лигама Србије. Прошле године наш млади ас Владимир Јевтић је освојио титулу првака Србије у спринту. Има само 20 година. Са Зораном Милосављевићем који има 24 године,  Душаном Продановим и Душаном Пражићем који имају по 23 био је у екипи првака Србије! У првом тиму играју повремено и и два 19 - годишњака Дејан Игњатовић и Милан Чикић, као и 20 - годињи Владимир Шљивић. Са још неколико искуснијих игарача, имамо добар састав, спортски је веровати да за неку годину можемо да се вратимо у Супер лигу, али  град мора да нам помогне јер без те подршке не можемо да се надамо уласку у елитно друштво.

Железничар је један од ретких клубова у Србији који има и женску екипу! Куглашице су биле друге у Првој лиги Србије - Центар на крају јесењег дела. Мошоринац, Богојевић, Ђукић, Кртинић, Јевтић, Матијевић, Ђурђевић... имају само два бода заостатка од водеће Јагодине. Шансе за освајање првог места су још увек реалне, али то значи и улазак у Супер лигу Србије, а самим тим и веће трошкове, јер има доста путовања...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара