У Дунавском купу 49 трка

Најмасовније и најпопуларније такмичење аматера, рекреативаца, мастерса (ветерана) као и младих возача (испод 13 година) 18. Дунавски куп имаће ове године 49 трка које ће се бодовати за три различите манифестације – Фрушка гора опен (13 трка са финалом), Дунавски куп (аматери, рекреативци и мастерси) који ће имати 20 трка са финалом и Мали Дунавски куп који ће се возити у 11 трка са завршном трком.

Ту су још и четири трке за шампионате Србије и једна за првенство Војводине.

 

- Из године у годину број учесника у Дунавском купу расте, што нас радује и имамо много гостију из околних земаља, тако да је ова манифестација одавно постала међународна - каже директор и оснивач овог такмичења Тибор Тарјан из новосадског клуба Елит, који је са Новосадским маратоном суорганизатор Дунавског купа. - Ове сезоне добили смо велику помоћ од фирме „Цикло манија интернешенел" чији је власник некадашњи професионални бициклиста Золтан Тарјан. Ова фирма дароваће најбољег возача у генералном пласману Дунавског купа рамом Тригон, а наградни фонд допуњен је производима италијанских фирми ДМТ и ЛАС, као и донатора Дунавског купа Златаре Тарјан и предузећа ЦУБИ и Фермескоп.

Како је истакао Золтан Тарјан, власник „Цикло манија интренешенела", ова фирма ће, уз спонзорство Дунавског купа, помагати и триатлонцу Огњену Стојановићу који већ бележи лепе резултате и у међународној конкуренцији.

Почетак 18. издања Дунавског купа је 28. фебруара трком у цикло кросу у Новом Саду. Завршетак је финалном трком 20.октобра у Сремској Каменици.

Бодовање за „Фрушка гора опен" почеће трком 27. марта у Сремској Каменици, а завршетак је финалном трком 16. октобра такође у Сремској Каменици.

Најмлађи возачи (испод 13 година) први пут ће се окупити на цикло кросу 14. марта у Новом Саду, док ће се финална трка одржати 1. октобра у Новом Саду.

Планиране су и четири трке за Шампионате Србије. Шампионат Србије у цикло кросу за аматере, рекреативце и мастерсе одржаће се 7. марта у Новом Саду. Друмски шампионат Србије за ове категорије је 5. јуна у Бачком Петорвцу, а 6. јуна у истом граду је трка за шампионске титуле у вожњи на хронометар. Брдски шампионат Србије за ове категорије је такође 6. јуна, али у Раковцу. Првенство Војводине у планинском бициклизму је 8. августа у Ердевику.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара