Мејведер и Мозли 1. маја у Лас Вегасу

Боксер из САД Флојд Мејведер Јуниор бориће се 1. маја са Шугар Шејн Мозлијем у Ем-Џи-Ем гранд гарден арени у Лас Вегасу.

Уговор о дуелу два боксера велтер категорије потписан је у ноћи између уторка и среде по средњоевропском времену.

"Ова је за навијаче. Нисам желео да трошим време на безначајне мечеве за загревање. Одмах сам тражио Шејна. Рекао сам већ да желим да се борим само са најбољима, а Шејн спада међу њих. Првог маја, ипак, неће бити довољно велики", истакао је Мејведер, бивши светски шампион.

Мозли, ипак, није био први избор Мејведера, који је победио на свих 40 досадашњих мечева. Дуел с Мозлијем, који је 46 пута побеђивао своје противнике, а пет пута губио, уговорен је тек пошто је пропала борба са Филипинцем Манијем Пакјаом.

Преговори Мејведера и Пакјаоа нису успели пошто филипински боксер није пристао на начин антидопинг тестирања на коме је Американац инсистирао.

Љубитељи бокса зато ће морати да сачекају на борбу која ће, ако се и догоди, вероватно бити најскупља у историји тог спорта.

Пакјао ће се, уместо са Мејведером, 13. марта борити са Џошуом Клотијем на стадиону у Даласу.

Мозли је, с друге стране, пристао на Мејведеров захтев за строже антидопинг тестирање, иако је доказано да је он у сусрету са Оскаром де ла Хојом 2003. године био под стероидима. Шејн Мозли је то и признао, али се бранио тврдњом да није био свестан поступака.

"Не треба ми то. Допада ми се што ћемо сада бити тестирани. Желим да свима докажем да сам ја сам заслужан за све што сам остварио, не стероиди. Желим свима да покажем ко сам", рекао је Мозли у телефонском интервјуу агенцији Асошиејтед прес.

"Знао сам да Мејведеру треба партнер за плес, а са ким другим би могао да заигра, ако не са мном? Сада сам јачи и мудрији. Веома сам паметан. Ништа што он може да уради неће ме пореметити", додао је Мозли.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара