Она је освојила свет

Душица Дуда Јанковић шампионка је света у професионалном боксу у супер лакој категорији. Поред тога Дуда је и велика спортска звезда у Бразилу. Њена животна прича занимљива људима широм света.

Душица Дуда Јанковић рођена је 1977. године у Јагодини.  Током деведесетих година бавила се кик боксом у тадашњој Југославији. Бећ тада је показала изузетан потенцијал, тако да је од самог старта веома успешно градила своју каријеру.

Постаје вишеструка шампионка Србије у кик боксу, али је сплет околности 1999. године одводи у Бразил.

Како сама Дуда Јанковић каже, у Србији у то време, након рата у земљи, није више било прилике за њен даљи напредак у каријери, али она није желела да одустане. Добила је прилику да тренира у познатим тренинг камповима у Бразилу и ту је прилику Душица зналачки искористила.

И у Бразилу је врло брзо успела да оствари запажене резултате. Постаје шампионка Бразила и Јужне Америке у кик боксу, а потом меља дисциплину и прелази у воде профи бокса.

Године 2006. у мечу за шампионску титулу у суперлакој категорији, Дуда Јанковић побеђује Колумбијку Денис Пардо и осваја планетарни трон.

Након тога је у чак четири наврата одбранила титулу светске првакиње, али је све те маестралне резултате остварила под заставом Бразила.

Ипак у свом првом професионалном финалном мечу за титулу против Колумбијке, Дуда је у рингу подигла и заставу Бразила али и заставу Србије, у знак поштовања својој домовини и члановима породице, али и у знак поштовања Бразилу и њиховом савезу, који јој је омогућио да оствари тај историјски успех.

Ипак, својом харизмом, шармом и ентузијазмом, Душица Дуда Јанковић успела је да освоји народ у Бразилу и стекне статус велике спорске звезде.

Гостовала је у најпознатијим бразилским ток шоу емисијама, снимала је рекламе за водеће светске брендове али и учествовала као глумица у познатим бразилским теленовелама и филмовима.

Веже је и велико пријатељство са фудбалером Дејаном Рамбом Петковичћем, за кога каже да је у Бразилу већа звезда чак и од њихових познатих фудбалета.

Душица Јанковић оставрила је и улогу у домаћем филму ,, Купи ми Елиота'', а њене фотографије нашле су се на насловним странама познатих светских часописа.

Душица планира да настави професионалну каријер још пар година, а потом је планови можда вежу и за домовину, где би, како сам каже, желела да буде тренер и саветник млађим категоријама наших кик боксера и боксера, али и свих спортиста, којима би њени савети свакако добро дошли.

Ове године, тачније 29. маја, очекује је још један меча за професионалну титулу у супер лакој категорији, а за сада је познато само да ће Дуда боксовати у Афричкој држави Замбији.

Наговестила је и да би је ускоро могли видети и у рингу у Србији, у неком од ревијалних, егзибиционих мечева.

Данас, Дуда Јанковић има велику жељу и да домаћу јевност упозна са својим успесима у пребогатој каријери. Њено име је остало упамћено у свету борилачких вештина, а својом харизмом, одличном резултатима и упорношћу Душица је свакако то и заслужила.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво