Медведев подржао кандидатуру Русије

Председник Русије Дмитриј Медведев подржао је, у разговору са председник Међународне фудбалске федерације Сепом Блатером, кандидатуру своје земље за организацију првенства света 2018. године.

"Фудбал је најпопуларнији спорт свуда у свету, па и у Русији. Због тога није чудно да га људи овде играју чак и сада, када је температура 25 степени испод нуле", рекао је Медведев.

Он је обавестио председника ФИФА да кандидатура Русије, која је поднета у октобру прошле године, има пуну подршку владе, због чега се на челу комитета који води читав посао налази први потпредседник владе Игор Шувалов.

Блатер је посетио Москву и у октобру прошле године, када се састао са премијером Владимиром Путином, а данас је у разговору са Медведовом истакао да је задивљен развојем спорта у Русији.

Русија се кандидовала за организацију Светског купа 2018. или 2022. године, а противкандидати ће јој бити Енглеска, Аустралија, Јапан и САД као и Шпанија и Португалија, односно Холандија и Белгија, који су поднели заједничке кандидатуре.

Одлуку о домаћинима завршних турнира првенства света 2018. и 2022. године ФИФА ће донети у децембру ове године.

Ове године Светски куп се одржава у Јужној Африци, а 2014. домаћин најбољим фудбалерима света биће Бразил.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво