Вучковићу Гран при Балкана

Репрезентативац Србије велемајстор Бојан Вучковић тријумфовао је на првом Гран при турниру Балкана за шахисте који је данас заврсен у Плевену у Бугарској.

Вучковић је у последњем колу белим фигурама ремизирао са једином конкурентом за титулу првака Балкана, румунским велемајстором Константином Лупулескуом, и задржао пола поена предности.

Наш други представник на том такмичењу велемајстор Никола Седлак у последњем колу је као црни победио Бугарина Валентина Јотова и такмичење завршио на деоби другог до четвртог места.

Резултати последнег кола: Вучковић - Лупулеску реми, Јотов - Седлак 0:1, Милан Драшко - Марко Кривокапић 1:0, Николов - Сабо 1:0 и Далибор Стојановић - Борис Чателбашев реми.

Коначан пласман: Вучковић 6, Лупулеску, Николов, Седлак 5,5, Чаталбашев 5, Стојановић, Јотов 4, Драшко 3,5, Кривокапић, Сабо 3 поена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије