Читај ми!

Србија освојила бронзу у екипном надметању дама пиштољем

Српски женски сениорски тим, у саставу Зорана Аруновић, Јасмина Миловановић и Бранкица Зарић, освојио је бронзану медаљу у екипном такмичењу ваздушним пиштољем четвртог дана Европског првенства у Осијеку.

Данас су на програму биле друга фаза квалификација и мечеви за одличја тимских надметања.

У другој фази екипних такмичења ваздушним оружјем учествује по осам екипа на основу збирних резултата из појединачних квалификација. У овој рунди сваки стрелац гађа по 20 дијабола (60 по тиму). Првопласирани и другопласирани иду у меч за злато, а трећепласирани и четвртопласирани се боре за бронзу.

Женска репрезентација Србије пиштољем је у меч за бронзу ушла са трећег места у другој фази и са 565 кругова, колико је погодила и четвртопласирана Пољска.

Формат мечева за медаљу је знатно другачији од већине стрељачких дисциплина. После сваког хица сабирају се резултати. Тим са бољим остварењем добија два бода, а побеђује екипа која освоји 16 бодова.

У дуелу за бронзу између Српкиња и Пољакиња није било много неизвесности. Србија је била боља у прве три серије и повела са 6:0. Пољска је смањила на 6:2, али је наш тим поново нанизао шест бодова за вођство од 12:2 и било је јасно да само чудо може да спасе Пољакиње. Ривалке су смањиле заостатак (8:14), после чега је селектор нашег тима Јелена Аруновић затражила тајм-аут, поделила пар савета. Наш тим се вратио у ритам, био успешнији у наредној серији и славио тријумф 16:8.

Ово је укупно осма екипна медаља за српски женски тим пиштољем на европским првенствима у последњих 11 година (пет златних, једна сребрна, две бронзане). Прошле године, Србија је на ЕП у Вроцлаву освојила злато победивши управо Пољску у финалу. Успеху у Вроцлаву, као и свим пре тога, учествовала је прерано преминула Бобана Момчиловић Величковић, која је лане била и појединачни шампион Европе.

Мушки тим Србије пиштољем (Дамир Микец, Димитрије Гргић, Душко Петров) је у другој фази екипног такмичења скупио 571 круг, што је било довољно за пету позицију. У дуел за бронзу отишли су Турска и Украјина са по 573 круга.

 

Ваздушни пиштољ, жене, екипно такмичење - Меч за злато: Украјина - Русија 17:11, меч за бронзу: Србија - Пољска 16:8 друга фаза квалификација: 1. Русија 575, 2. Украјина 569, 3. Србија 565, 4. Пољска 565...

Ваздушни пиштољ, мушкарци, екипно такмичење - Меч за злато: Русија - Италија 17:7, меч за бронзу: Турска - Украина 16:14. Друга фаза квалификација: 1. Русија 582, 2. Италија 574, 3. Турска 573, 4. Украјина 573, 5. Србија (Дамир Микец, Димитрије Гргић, Душко Петров) 571...

 

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво