Читај ми!

Стјепановић, Силађи и Цревар главни адути Србије

Селектор пливачке репрезентације Србије Игор Беретић уочи почетка Европског првенства које се одржава у Будимпешти рекао је да највеће шансе за освајање олимпијске норме имају мушка штафета 4x100 слободно и Андреј Барна у индивидуалној трци на 100 слободно. Пливачка такмичења почињу у понедељак, 17. маја, а трајаће седам дана.

Као приоритет на шампионату Старог континента Беретић управо ставља борбу за још неку олимпијску квоту, а за сада су визе за Токијо обезбедили Чаба Силађи, Велимир Стјепановић, Вук Челић и Ања Цревар.

"Штафета је тренутно међу 16 најбољих на свету по резултату, што јој гарантује пласман у Токио. Међутим, да би били сигурни потребно је да се поправи резултат 3:15,72, који је остварен на Светском првенству у Гвангџуу пре две године. Очекујем да екипа у саставу Стјепановић, Николић, Барна и Аћин може да буде на нивоу резултата 3:15,00 што би готово сигурно гарантовало одлазак на Игре", рекао је Беретић.

Барна је недавно у Сједињеним Америчким Државама пливао резултат 48,58, што је само стотинку спорије од „А" олимпијске норме.

"Убеђен сам да ће Андреј ићи испод норме у Будимпешти. Спреман је, сви параметри показују да вреди за један озбиљан резултат", каже селектор.

Србија ће у „Дунав Арени" имати укупно 11 представника. Осим Барне на 50 и 100 слободно Србију ће представљати још Велимир Стјепановић (100 и 200 слободно), Чаба Силађи (50 и 100 прсно), Вук Челић (800 и 1.500 слободно), Урош Николић (100 слободно), Алекса Бобар (200 слободно), Иван Ленђер (50 и 100 делфин), Никола Аћин (50 и 100 слободно), Ања Цревар (400 мешовито), Нина Станисављевић (50, 100 слободно, 50 леђно и 100 делфин) и Тања Поповић (50, 100, 200 слободно и 100 делфин).

Што се тиче пласмана, највећи адути и овог пута су Стјепановић, Силађи и Цревар.

"Очекујем да ћемо имати неколико финала. Стјепановић је вишеструки шампион Европе, има довољно искуства да зна шта треба да уради на великим такмичењима. Силађи је већ годинама у самом врху на 50 и 100 прсно, као и Ања Цревар на 400 мешовито. Што се осталих такмичара тиче, резултатима на нивоу личних рекорда апсолутно би оправдали учешће на Европском првенству", констатовао је Беретић који је истакао да је тешко правити прогнозе око пласмана, јер због малог броја такмичења пре првенства у Будимпешти не постоји прави увид у форму најбољих Европљана.

Пливачка такмичења почињу у понедељак, 17. маја, а првог дана на старту ће бити Ања Цревар (400 мешовито), Нина Станисављевић и Тања Поповић (50 слободно), Чаба Силађи (100 прсно) и мушка штафета 4 x 100 слободно (Стјепановић, Николић, Барна и Аћин).

Током свих седам дана такмичења, квалификације почињу у 10, док су финала заказана за 18 сати.

уторак, 25. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару