Жак Рог објавио рат допингу

Међународни олимпијски комитет урадиће све што је неопходно да на предстојећим зимским Олимпијским играма у Ванкуверу не буде допингованих спортиста, изјавио је председник МОК-а Жак Рог.

"Наставићемо акцију ненајављених допинг контрола ван такмичења, јер је то најјаче оружје у борби против превараната. Осим тога, све узорке ћемо чувати наредних осам година, како бисмо могли накнадно да их тестирамо уколико се у међувремену појави неки нови допинг", рекао је Рог.

Он је додао да ће контроле бити насумичне, али и циљане, ако за то буде разлога.

"Ако неки спортиста дуго одсуствује, а није повређен, покушаћемо да утврдимо о чему се ради. Исто важи и за спортисте који ођедном почну да бележе неочекивано добре резултате", изјавио је председник МОК-а.

Поред тога, МОК ће и даље тражити помоћ полиције, када закључи да за то има основа. Тако је било пре четири године на Олимпијским играма у Торину, када је италијанска полиција претресла куће у којима су били смештени аутријски бијатлонци и пронашла допинг средства и опрему за допинговање.

"Тада смо казнили шесторо спортиста, а неким тренерима је доживотно забрањен рад у спорту", рекао је Рог.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво