Читај ми!

Силађи за РТС: Апелујем да се реши проблем базена

Пливач Чаба Силађи, који ће представљати Србију на Олимпијским играма у Токију, изјавио је за РТС да се упркос веома тешким условима, спрема за повратак на међународну сцену. Чаба је испричао и анегдоту са Дивчибара, где је провео одмор.

Силађи је због веома лоших услова за тренирање, морао да напусти Нови Сад и пресели се у Београд, где се спремао за такмичење у којем је изборио олимпијску норму.

"Велика ствар је недостатак базена у Новом Саду, где сам провео четири године припремајући се за сва такмичења. Тај Олимпијски базен није отворен, иако је реновирање почело у јулу, а ако гледамо да је највећи проценат репрезентативаца из Војводине, онда је то апсурд. Ја више не знам коме да се обратим сем медијима. Ја молим све који имају неки утицај на то, ја сам отишао из тог града из познатих разлога, а има још неколико стотина пливача из Новог Сада и околине. Пливачи се сналазе у базенима од 25 метара и апелујем да се тај проблем реши", изјавио је Силађи за РТС.

Пауза изазвана коронавирусом у великој мери утицала је и на форму пливача широм света.

"Осећам се добро, али то је само захваљујући свим овим мерама, помоћу штапа и канапа како смо радили други део године. Да сам остао у Новом Саду, пре месец дана не бих отпливао олимпијску норму у Мађарској. Форма је скоро на неком нивоу од пре годину и по дана, када сам постизао најбоље резултате. Али је ова пауза направила огромне проблеме свима на свету. Ми смо тренирали да би дошли до неке нулте форме, а тек сада од нове године градимо форму која треба да се покаже на Олимпијским играма", додаје српски пливач.

Силађија пре ОИ, очекује Европско првенство, што ће му бити прво велико такмичење после две године. 

"То ће бити прво велико такмичење за мене после веће паузе. Планирао сам да се после Олимпијаде пензионишем и због тога сам свесно прескочио Светско првенство, тако да кад погледам уназад, последње велико озбиљно такмичење ми је било 2018. Европско првенство и ја се после две године враћам на међународну сцену. Фокус је пре свега на то ЕП, а потом и на ОИ", изјавио је Чаба.

Српски пливач је одмор провео на Дивчибарaма, где је био покретач једне еколошке акције. 

"Ја сам тамо отишао са девојком, да тамо дочекамо нову годину и одморимо на тој планини, хтели смо мир и тишину, што смо и добили, али наш последњи дан је био необичан, кад смо одлучили да видимо још један видиковац. Кад смо стигли тамо, дочекао нас је ружан призор, човек мора да се потруди да направи фотографију прелепе природе, а да се не види ђубре".

"Ми смо након боравка, кад смо се враћали у смештај, одлучили да направимо малу радну акцију и очистимо смеће. Имали смо помоћ у виду трочлане породице, које нам је одмах помогла чим нас је угледала. Ми нисмо ишли да заводимо ред и да преваспитавамо људе, али тамо треба озбиљнија акција да се сво ђубре скупи. Ја сам се осећао добро, а сама објава на друштвеним мрежама није била ради самопромоције у медијима, већ да они који виде, размисле следећи пут кад не виде канту за смеће на таквом месту, да имамо и кола и џепове и да након пар минута смеће може да се баци у канту. Циљ је био да се скрене пажња јавности шта се дешава у нашој лепој земљи", закључио је Силађи.

недеља, 19. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара