Дивац: Успеси у 2009. корак ка ОИ 2012.

Председник Олимпијског комитета Србије Владе Дивац изјавио је да су сви успеси у 2009. години само први корак ка припремама за Олимпијске игре 2012. године у Лондону.

"Мислим да је 2009. година за спортисте Србије, односно за Олимпијски комитет била веома успешна, поготово када причамо о базенским спортовима. Ватерполисти и пливачи су донели велике медаље. То је био први корак ка припремама за ОИ 2012. године, која је за нас круна спортског догађаја", рекао је Дивац.

Према његовим речима, у 2010. години најзначајније је за Олимпијски комитет да што више спортиста оствари норму за ОИ у Лондону.

"Имамо велику, значајну годину за Олимпијски комитет, али уједно и спорт у Србији, јер обележавамо 100 година постојања олимпијског покрета", рекао је Дивац. Он је објаснио да ће се 100-годишњица обележити низом спортских манифестација.

"Круна обележавања биће 39. Скупштина олимпијских комитета Европе, која ће се одржати у Београду. То је шанса да се представимо као прави домаћини што се тиче спорта и уверен сам да ће то проћи у најбољем могућем реду", рекао је Дивац, и захвалио свим грађанима Србије на подршци спортистима.
"Надам се да ће и остале ствари и вредности у нашем друштву бити као што је у спорту. За следећу годину пре свега пожелео бих свим спортистима здравље и што боље резултате, како за себе, тако и за нас", рекао је Дивац.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије