Нађа Хигл задовољна због успеха у 2009. години

Репрезентативка Србије у пливању Нађа Хигл изјавила је данас да је 2009. најуспешнија година у њеном животу и истакла да у следећој години намерава да поправи резултате.

"Ово је једна од најуспешнијих година у животу. Остварила сам свој сан, освојила злато на Светском првенству у Риму. То је било неочекивано али труд се исплатио", рекла је Нађа Хигл на коктелу који је организовала компанија Пионир, чије производе промовише српска пливачица.

Хиглова је ове године остварила одличне резултате, освојила је златну медаљу на Светском првенству у Риму у дисциплини 200 метара прсно (2:21,62), као и сребро на Европском првенству у малим базенима у Истанбулу. Освојила је и две сребрне медаље на Универзијади у Београду а два пута је тријумфовала на Светском купу.

Српска пливачица рекла је да ће следеће године покушати да поправи резултате, али да јој пласман на такмичењима неће бити много важан.

"Циљ је да поправим резултате и да пружим максимум, а да ли ће то обезбедити добар пласман - није битно", додала је она.

Због добрих резултата у 2009. Хиглова је проглашена за најуспешнију спортисткињу године у избору Олимпијског комитета Србије.

Председник компаније Пионир Стеван Санто рекао је да је та компанија препознала тежњу ка високим циљевима код Нађе Хигл, због чега је и склопила споразум о сарадњи.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара