Сребро за Жељану Петровић у једноседу на 200 метара

Јуниорска репрезентативка Србије, Жељана Петровић освојила је сребрну медаљу на регати у Бранденбургу. Сениорска репрезентација на Светском купу 1 у Познању у квалификацијама у дисциплинама на 500 и 1000 метара испунила план.

На јуниорској регати у Бранденбургу, најбоља јуниорка Србије у 2018. години, Жељана Петровић освојила је сребрну медаљу у једноседу на 200 метара. Жељана је до сребра стигла за 46 секунде и 954 хиљадита. Златну медаљу освојила је Вибке Глам из Немачке, која је кроз циљ прошла са само 3 стотинке предности у односу на Жељану. Бронзана медаља припала је Немици Катарини Дитрихс (47.104).

Наша друга представница у истој дисциплини, Анастазија Бајук финале је завршила на 5. месту (48.567).

Светски куп  у Познању

Обе посаде четвераца на 500 метара пласирале су се у полуфинале.

Мушки четверац који су веслали Небојша Грујић, Стефан Векић, Владимир Торубаров и Марко Драгосављевићу својој квалификационој трци заузели су 2. место, пошто су кроз циљ прошли за 1 минут и 21.155 секунди. Полуфинала четвераца на 500 метара у мушкој конкуренцији на програму су у суботу од 17 сати и 6 минута.

У конкуренцији дама, српски четверосед који су веслале Милица Старовић, Николина Молдован, Кристина Бедеч и Марија Достанић квалификациону трку завршио је на шестом месту, пошто су 500 метара извеслале за минут и 38.845 секунди. За место у финалу наше кајакашице бориће се у суботу од 16.54.

Милица Старовић пласирала се и у полуфинале једноседа на 500 метара. Старовићева је до места у полуфиналу стигла пошто је убедљивом вожњом победила у својој квалификационој групи. Трку у једноседу Милица је извеслала за минут и 52.638 секунди. Полуфинале К1-500 у конкуренцији дама весла се у суботу од 15.30.

Обе посаде двоседа на 1000 метара пласирале су се у полуфинале. Анђело Џомбета и Михаило Суботић место у полуфиналу изборили су пошто су квалификације извеслали за 3 минута и 18.939 секунди, док су Симо Болтић и Никола Расулић у полуфинале ушли извеславши стазу за 3 минута и 24.022 секунде. Обе посаде место у полуфиналу избориле су на основу пласмана у својим квалификационим тркама.

Џомбета и Суботић такмичиће се у првом полуфиналу у суботу од 15.48, док ће Болтић и Расулић стартовати у 15.55. Место у А финалу избориће по три првопласирана чамца из оба полуфинала.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво