Голф савез Србије подржао Дивца за председника

Управни одбор Голф савеза Србије донео је одлуку да подржи кандидатуру Влада Дивца за место председника Олимпијског комитета Србије.

Управни одбор ГС је на јучерашњој седници једногласно подржао кандидатуру прослављеног српског кошаркаша, јер "његов углед у свету гарантује просперитет и још боље спортске резултате наших такмичара".

"Владе Дивац је особа која својим имиџом и угледом свуда у свету недвосмислено доприноси да Србија ужива имиџ како не само спортске нације него и земље која гаји дух Олимпизма. Његовом кандидатуром Србија шаље јасну и позитивну поруку целом олимпијском свету", наводи се у саопштењу ГС-а.

ГС је пети спортски савез који је подржао Дивца, што значи да је његова кандидатура сада постала валидна.

Према правилику ОКС-а, да би кандидатура била валидна, потребно је да је подржи најмање пет спортских савеза.

Прошле недеље Дивца је за кандидата предложио Софтбол савез Србије, а подржали су га Кошаркашки савез Србије, Веслачки савез Србије и Тениски савез Србије.

Противкандидат Дивцу биће садашњи председник ОКС Иван Ћурковић.

Избори за председника ОКС одржаће се 24. фебруара следеће године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво