У петак почиње последњи круг квалификација за СП у Италији

Турнир треће рунде квалификација за Светско првенство у одбојци 2010. године почеће у петак у Крагујевцу, а репрезентација Србије ће за противнике имати селекције Шпаније, Естоније у Румуније.

Српски одбојкаши ће такмичење на турниру који ће трајати до недеље, 16. августа почети u петак у 20.30, када ће играти са Румунијом. Претходно ће од 18 сати играти Шпанија и Естонија.

Селектор Србије Игор Колаковић рекао је новинарима у Крагујевцу да је циљ његовог тима јасан: пласман на Светско првенство у Италији.

"Очекују нас велики ривали и због тога морамо озбиљно да схватимо учесће на квалификационом турниру у Крагујевцу", рекао је Колаковић.

Селектор Шпаније, актуелног шампиона Европе, Хулио Веласко оценио је да на неком квалификационом турниру никада није било толико изједначених екипа.

"Наш тим је концентрисан на турнир у Крагујевцу и пласман на завршницу Светског шампионата", навео је Веласко.

Предводник Румуније Стелијан Мокулеску истакао је да је његова екипа самим пласманом у последњих круг квалификација направила велики успех, јер је то последњи пут учинила пре 26 година.  Мокулеску је признао да су шансе Румуније за да се избори за учесће на Светском шампионату мале, пошто су селекције Србије и Шпаније велики фаворити.

Естонија је пласману у трећу рунду квалификација за Светско првенство изборила тек други пут, мада је раније обезнедила учешће и на Европском првенству у Турској.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије