Кадети у полуфиналу

Мушка кадетска репрезентација Србије пласирала се у полуфинале Европског првенства у Турској. Србија је, у последњем, 5. колу Б групе, у Анкари, победила Турску са 3:1, по сетовима 24:26, 25:21, 31:29 и 25:21, после 113 минута игре. Србија ће други пут узастопно играти у полуфиналу Првенства Европе за кадете. Противник у полуфиналу је Бугарска у суботу од 19.00 часова.

Изабраници Милана Ђуричића су, у најважнијем мечу у Анкари, савладали домаћина, Турску и заузели друго место у Б групи, иза Бугарске, која има бољи поен количник. Ривал Србији у полуфиналу биће управо Бугарска.

Србија је у првом сету водила са 24:18, али је Турска невероватном серијом од 8:0 ипак повела са 1:0 у сетовима. У другом сету је поново Србија водила, али и успела да изједначи резултат. Трећи сет је донео највише узбуђења. Поново су изабраници Милана Ђуричића били надомак вођства, али су Турци у финишу изједначили и у узбудљивој завршници Србија је била квалитетнија.

У четвртом сету Србија је водила са 7:3, а Турска серијом од 7:0 преокренула резултат. Поново је Србија повела у финишу и одличном игром стигла до победе која воид у полуфинале, али и на СП у Аргентини и ЕYОФ 2011. у Турској.

Утакмицу у дворани Башкент посматрало је 1000  гледалаца, а судили су Валид Абдел Самад из Египта и Алексис Фуентес Бараса из Шпаније.

Србија: Ковачевић (26), Меденица, Медић (19), Илиничић, Вељовић, Брђовић (5), Катић (6), Околић (14), Станковић, Пантић, Жарковић (11), Благојевић (4). тренери: Милан Ђуричић и Миливоје Радисављевић.

Турска: Корај (6), Фаик, Бурак (14), Емре (16), Кан, Гокхан (7), Салих, Берке (5), Самет, Јигит (2), Огузхан, Угур (10). Тренери: Вељко Башић и Али Казим Хидејатоглу.

Кадети Србије играће у другом полуфиналу на 9. ЕП 2011. у Анкари против Бугарске, у суботу, 23. априла од 19,00 часова по нашем времену, одлучено је вечерас жребом у Анкари. У првом полуфиналу, од 16,30 часова, играће Русија и Француска. Финале је у недељу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије